Onze lokale recepten

Jelle, 'The Messy Chef', deelt een aantal creatieve ideeën met ons om met regionale producten een heerlijk feestmenu te creëren dat 100% lokaal is.

Belgische witlof en rundstartaar met een crumble van Brugge Oud

Belgisch witlof, Belgisch witblauw rundvlees en Brugge Oud-kaas… 3 Belgische specialiteiten, voor een kleurrijk aperitiefhapje.
Voor zo’n 6 hapjes heb je nodig:
- 1 of 2 witlofstronkjes (afhankelijk van hun grootte)
- 30 g Brugge Oud-kaas
- 1 Belgische witblauwe biefstuk (± 150 g)
- 1 koffielepel kappertjes
- Een paar takjes bieslook
- 1 soeplepel mayonaise
- Zout en peper
- Grof zeezout
- Materiaal: bakpapier

1.

Snijd het vlees in dunne reepjes en vervolgens in blokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Belgische witlof en rundstartaar met een crumble van Brugge Oud stap 1

2.

Hak de kappertjes en bieslook fijn en meng ze door het vlees, samen met de mayonaise. Zet in de koelkast.
Belgische witlof en rundstartaar met een crumble van Brugge Oud stap 2

3.

Verwarm de oven tot 200 graden. Rasp de Brugge Oud en vorm een stapeltje geraspte kaas op het bakpapier. Bakken.
Belgische witlof en rundstartaar met een crumble van Brugge Oud stap 3

4.

Haal na 7 minuten de bakplaat uit de oven en leg hem opzij. Je zult zien dat de kaas hard en knapperig is geworden.
Belgische witlof en rundstartaar met een crumble van Brugge Oud stap 4

5.

Snijd het uiteinde van elk witlofstronkje af en schik de blaadjes op een schaal. Breek of snijd de kaasplak in stukjes. Vul de witlofblaadjes met de tartaar, werk af met bieslook, kaasstukjes en een beetje grof zout.
Belgische witlof en rundstartaar met een crumble van Brugge Oud stap 5

Wil je een perfecte combinatie? Proef dit heerlijke, lokale recept dan met BRU®, het water dat even lokaal is als Brugge Oud, Belgisch witlof en Belgisch witblauw!
Belgische witlof en rundstartaar met een crumble van Brugge Oud

Ontdek de andere lokale recepten

Ontdek ook onze natuurlijke DIY's