Onze lokale recepten

Jelle, 'The Messy Chef', deelt een aantal creatieve ideeën met ons om met regionale producten een heerlijk feestmenu te creëren dat 100% lokaal is.

Witte chocolademousse met peren en een crumble van biscuit

Om de maaltijd af te sluiten op een zachte, gesuikerde noot: een dessert vol jeugdherinneringen, met prachtige peren uit boomgaarden van bij ons. Iedereen is meteen fan!
Voor 2 tot 4 personen heb je nodig:
- ½ peer
- 2 boterkoekjes naar keuze (vb: Jules Destrooper)
- 200 g witte chocolade
- 200 ml slagroom (+ 30% V.G.)
- 1 vel gelatine
- 3 eiwitten

1.

Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom samen met 50 ml room. Smelt in de magnetron of au bain-marie.
Witte chocolademousse met peren en een crumble van biscuit stap 1

2.

Week de gelatine in koud water. Voeg het vel gelatine toe aan de gesmolten chocolade en zet apart. Laten afkoelen.
Witte chocolademousse met peren en een crumble van biscuit stap 2

3.

Klop het eiwit stijf.
Witte chocolademousse met peren en een crumble van biscuit stap 3

4.

Voeg het eiwit toe aan de chocolade.
Witte chocolademousse met peren en een crumble van biscuit stap 4

5.

Klop de rest van de room op. Voeg toe aan de chocolade en giet het resultaat in kleine glazen. Laat een paar uur in de koelkast staan.
Witte chocolademousse met peren en een crumble van biscuit stap 5

6.

Hak de koekjes fijn. Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes. Schik in de glazen en serveer.
Witte chocolademousse met peren en een crumble van biscuit stap 6

Staat er nog een fles BRU® op tafel? Da's ideaal om dit heerlijke én lokale feestmenu in schoonheid af te sluiten!
Witte chocolademousse met peren en een crumble van biscuit

Ontdek de andere lokale recepten

Ontdek ook onze natuurlijke DIY's