BRU®, even lokaal als je favoriete gerechten.

BRU®, even lokaal als je favoriete gerechten.

“Een chef heeft als taak de schoonheid van lokale ingrediënten naar voor te brengen en zo mensen een onvergetelijke ervaring te bezorgen.” Aan het woord is Christophe Hardiquest, 2-sterrenchef en believer in de pracht van lokale producten. Samen met hem en topchefs Stefan Jacobs en Willem Hiele tonen we dit jaar dat we bij lokaal niet enkel hoeven te denken aan wat we eten maar ook aan wat we drinken.

Ontdek in onderstaande video de filosofie van onze eerste chef in deze campagne: Brusselse topchef Christophe Hardiquest. Hij vertelt over zijn kijk op lokaal eten en lokaal drinken.

Video Christophe Hardiquest

Waarom lokaal eten zo belangrijk is

Waarom lokaal eten zo belangrijk is

We hebben allen de reflex om lokaal eten te associëren met duurzaam consumeren. Maar ook bij wat je drinkt is dat belangrijk. Waarom juist? Wel, om maar een paar dingen te noemen: je ontlast de natuur door je eten en drinken minder kilometers te laten afleggen. Je ecologische voetafdruk verkleint zo aanzienlijk. Daarnaast kan je rekenen op lekkerdere producten, aangezien ze verser op je tafel verschijnen. Verder steun je ook je lokale economie en onze lokale expertise. Volgens chef Hardiquest is een lokaal product daardoor vaak de meest logische keuze voor je gerecht. Dus ook wat je water betreft.

BRU®, je lokale water

Koop je met je fles BRU® dan lokaal? Zeker. Je BRU® water ontspringt natuurlijk bruisend en zuiver in het hart van onze Belgische Ardennen, in een beschermd natuurgebied van 4.250 hectare in Stoumont. Waar je dus ook bent in België, onze bron is altijd dichtbij. Exact weten hoe ver je van de bron verwijderd bent? Ontdek het hier

We staan er bij BRU® ook op om enkel in onze eigen regio te verdelen en onze voedselkilometers zo laag mogelijk te houden. Water uit jouw buurt, voor jouw buurt. Dat is trouwens ook één van onze manieren waarmee we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Kortom, je kan op ons en ons lokaal karakter rekenen.

Even lokaal als je favoriete lokale gerechten  

Tenslotte lichten we al een tipje van de sluier van onze nieuwe campagne. Je BRU® water even lokaal als je favoriete gerechten? Dat klopt! Met ‘Eet lokaal. Drink lokaal’ wil BRU® het lokale nóg meer in de kijker zetten en een oproep doen voor verantwoord en duurzaam consumeren. Daarbij gaan we aan de slag met getalenteerde lokale topchefs die een aantal iconische gerechten recreëren met enkel lokale ingrediënten. Het perfecte lokaal water om daarbij te serveren? BRU® natuurlijk.

De visie van een sterrenchef

Meer weten over chef Hardiquest? Lees hier het interview waarin de Brusselse 2-sterrenchef vertelt over zijn filosofie en het belang van goede, lokale ingrediënten. Na de video eerder helemaal klaar om zelf te koken? Klik dan door naar het recept van Luikse Salade van kersverse groene MICHELIN-sterrenchef Stefan Jacobs.  

Tot slot: onze tip voor verantwoord consumeren? Creëer het gerecht thuis en maak het geheel af met je natuurlijk bruisende fles BRU®. Zo maak je een verschil terwijl je gezellig tafelt.

Eet lokaal. Drink lokaal.
Smakelijk.

Ontdek de andere artikels