Glas of rPET: jouw duurzame BRU® waterfles

Glas of rPET: jouw duurzame BRU® waterfles
Ons parelende BRU® water uit een glazen fles drinken of toch liever (gerecycleerd) plastic? Wat je ook verkiestelk heeft zijn eigen voor- en nadelenOntdek in dit artikel zelf wat onze glazen waterflessen onderscheidt van onze rPET waterflessengemaakt van gerecycleerd plastic.
Maar dit kunnen we je al wél vertellen: in élke fles blijft ons BRU® water heerlijk parelen. 

Je glazen waterfles: recycleerbaar en zuiver 

Je glazen waterfles: recycleerbaar en zuiver 

Glazen waterflessen worden tegenover plastic vaak gezien als de duurzamere optie. Zou het zijn omdat ze onbeperkt recycleerbaar zijn zonder verlies van kwaliteit? Dat kan. In recyclage is onze glazen waterfles zo goed als eerste van de klas. Dat is maar goed ook, want nieuw glas maken kost veel energie. Waar ze dan weer punten verliezen, is hun gewicht en fragile karakter. Hun gewicht zorgt er enerzijds voor dat transportkosten hoger liggen. Hun fragile karakter zorgt er anderzijds voor dat er extra verpakking nodig is om ze veilig te vervoeren, wat achteraf voor overtollig afval zorgt. Beide zaken vergroten zijn ecologische voetafdruk. Waar ze wél weer goed op scoren is zuiverheid: het is een heldere waterfles die geen smaak afgeeft. Én het laat BRU® nog steeds heerlijk parelen. Dat weten we alleszins 100% zeker.

Lege glazen flessen klaar voor hergebruik Lege glazen flessen klaar voor hergebruik

Je rPET waterfles: 100% gerecycleerd en licht

Je rPET waterfles: 100% gerecycleerd en licht

PET-flessen ken je ongetwijfeld, maar wat zijn rPET waterflessen dan? Wel, rPET staat simpelweg voor gerecycleerd PET. Wist je al dat alle BRU®-waterflessen gemaakt worden van rPET en dus 100% gerecycleerd en recycleerbaar zijn? Met andere woorden, rPET scoort uitstekend op zijn recyclagerapport. Een kleine keerzijde is dat we tot 2024-2025 moeten wachten tot rPET onbeperkt recycleerbaar is zonder verlies van kwaliteit. Voordelen zijn er dan wél weer genoeg. De rPET waterflessen zijn licht en kunnen dus heel makkelijk en snel getransporteerd worden. Ook zijn ze onbreekbaar, dus hebben weinig extra verpakking nodig om vervoerd te worden én gaan ze langer mee. Allemaal zaken die zijn ecologische voetafdruk verminderen.

Gebruikte plastic flessen klaar voor recyclage Gebruikte plastic flessen klaar voor recyclage

Het verdict

Het verdict

Beide waterflessen hebben hun voor- en nadelen. Glas scoort nu al beter dankzij zijn onbeperkte recyclage, rPET laat daarin nog een paar jaren op zich wachten. Daarentegen scoort rPET beter op gewicht en onbreekbaarheid, al worden glazen flessen ook steeds lichter en steviger. Of je dus globaal gezien duurzaam consumeert met beide waterflessen van BRU®? Daar mag je op vertrouwen.

Elke soort waterfles heeft zijn voor- en nadelen in duurzaamheid. Daar kan je niet rond. Welke waterfles je ook kiest, met BRU® consumeer je sowieso duurzaam. Wist je al dat we CO2-neutraal zijn én steeds onze ecologische voetafdruk verkleinen? En tenslotte: welke BRU® waterfles je ook kiest, ons BRU® water blijft heerlijk parelen én heerlijk smaken.

natuurbeeld van een bos
Engagement
Lokaal
Ecologische voetafdruk, CO2-neutraal… wat wilt dat zeggen?
Engagement
Lokaal
Ecologie is niet simpelweg een verkoopspraatje voor BRU®. We werken elke dag om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ontdek hoe.
Lees het artikel
Veel lege glazen waterflessen
Engagement
Water
Glas of rPET: jouw duurzame BRU® waterfles
Engagement
Water
Alle voor- en nadelen van glazen flessen versus flessen van gerecycleerd plastic even op een rijtje? Ontdek het hier.
Lees het artikel

Ontdek de andere artikels