Eet lokaal en drink lokaal met chef Willem Hiele
Lokaal eten en drinken
Lokaal eten en drinken
Lokaal eten, dat doe je misschien al eeuwen. Langs de versmarkt, je lokale bakkerij of slagerij bezoeken of je vis vers bij de zee halen. Maar heb je ook al de reflex om lokaal te drinken? Dat is minstens even belangrijk! Met ‘Eet lokaal. Drink lokaal.’ en de samenwerking met Belgische gastronomische topchefs verbreden we graag jouw kijk op eten en drinken van eigen (zee)bodem.
Want als sterrenchefs ervan overtuigd zijn, kan het geen slechte reflex zijn, toch? Of ’t nu de kwaliteit van het product, de nauwe band met de producenten of het duurzaam consumeren is: topchef Willem Hiele kiest steevast voor lokaal. “Herkomst is belangrijk. Dan pas kan je het juiste verhaal vertellen.”
Lokale producenten
Lokale producenten
De beste lokale ingrediënten? Vraag ’t aan een sterrenchef! Willem Hiele houdt heel erg van zijn omgeving aan de zee. “Al mijn groenten komen uit een straal van 20 minuten tot 1 uur rijden. Mijn vis? Ik heb hier een hele mooie vijver. Ik noem dat de vijver, onze Noordzee. De garnalen uit de zee zijn de snoepjes die ik al kreeg als kind.” Waar hij tenslotte zijn lokaal water haalt? Bij BRU®, natuurlijk. Met zijn bron in het Ardense Stoumont spreek je niet enkel van een lokaal water. Met zijn uitstekende minerale samenstelling en laag zoutgehalte kan je zelfs van een gastronomisch water spreken.
Lokaal recept
Wat je moet aanvangen met die heerlijke lokale ingrediënten? Wij hebben een idee. Waag je aan Hiele’s legendarische garnaalkroketten. Sterrenchef Willem Hiele steekt de Belgische klassieker in een nieuw jasje met producten van zijn lokale producenten. Ontdek nu het recept en kom mee met ons op een lokaal en culinair avontuur. Met de natuurlijke parels van BRU® steeds naast je zijde. Smakelijk!