Zo maak je chef Willem Hieles lokale garnaalkroketten

Zo maak je chef Willem Hieles lokale garnaalkroketten
Lokaal eten én lokaal drinken was nog nooit zo lekker. Onze legendarische garnaalkroketten, nu dankzij sterrenchef Willem Hiele in een nieuw en 100% lokaal jasje. Ontdek hier het recept en maak het geheel af met je al even lokale fles BRU®. Laat het smaken en laat het parelen. 

Dit zijn de lokale ingrediënten

Dit zijn de lokale ingrediënten: 

  • 120 gr boter 
  • 230 gr bloem 
  • 1 l melk 
  • Eiwit van 1 ei 
  • 2 blaadjes gelatine 
  • 5 gr zout 
  • 5 gr cayennepeper 
  • Panko en broodkruim 
  • 620 gr gepelde garnalen 
  • 500 ml garnaal jus 

 

Nodig voor de garnaal jus: 

  • 2 stengels selder 
  • 2 sjalotten  
  • 1 wortel 
  • tijm/laurier 
  • 3 tenen look 
Sterrenchef Willem Hiele kiest zijn lokale kruiden voor de bereiding van zijn lokale garnaalkroketten. Sterrenchef Willem Hiele kiest zijn lokale kruiden voor de bereiding van zijn lokale garnaalkroketten.

Dit is de lokale bereidingswijze

Dit is de lokale bereidingswijze:  

Stap 1: Maak de jus van garnaal. 

Pel de garnalen. Hou het vlees van de garnalen opzij voor de vulling. Stoof de pellen vervolgens in een pan met de stengels selder, sjalotten, wortel, tijm/laurier en 3 tenen look. Bevochtig met voldoende water. Laat de jus 20 minuten pruttelen. Begin ondertussen al aan stap 2. Zeef hierna en reduceer tot een halve liter.  

Stap 2: Begin aan de roux. 

Smelt de boter in een steelpan en voeg geleidelijk de bloem toe. Laat mooi uitbakken.

Sterrenchef Willem Hiele proeft van zijn bereiding van lokale garnaalkroketten. Sterrenchef Willem Hiele proeft van zijn bereiding van lokale garnaalkroketten.

Stap 3: Maak de vulling klaar. 

Week de gelatineblaadjes in koud water. Warm de melk op samen met de jus van garnaal, zout en cayennepeper. Zodra het mengsel kookt, voeg de roux toe en mix eens door. Laat het mengsel eenmaal opkoken voor de binding. Zet de vulling erna van het vuur en voeg de gelatineblaadjes en het vlees van de garnalen toe. Giet uit in een schaal met bakpapier. Dek af en laat afkoelen in de ijskast tot de vulling is opgesteven. Snij erna de vorm van de kroket naar keuze uit.  

 

Stap 4: Paneer je kroket.  

Maak 3 schalen klaar: één met bloem, één met eiwit en één met een mengeling van panko en broodkruim. Rol je kroketten eerst door de bloem, dan door het eiwit en tenslotte door de mengeling van panko en broodkruim. Frituur ze daarna goudbruin op 170 graden. Laat uitlekken op keukenpapiertje. 

Geniet van je heerlijke lokale garnaalkroketten in de versie van Chef Willem Hiele. Maak het geheel af door er de lokale parels van BRU® bij te schenken.  Smakelijk! 

Sterrenchef Willem Hiele met zijn lokale producten in de Noordzee
Lokaal
Gastronomie
Eet lokaal en drink lokaal met chef Willem Hiele
Lokaal
Gastronomie
Ontdek topchef Willem Hiele's filosofie over lokaal eten en drinken, en zijn moderne recept voor de legendarische garnaalkroketten.
Lees het artikel
Sterrenchef Willem Hiele en een lokale paardenvisser bekijken de kwaliteit van de garnalen bij de Noordzee.
Gastronomie
De lokale gastronomie van Willem Hiele
Gastronomie
De zee, zijn visie en zijn smaken. Meer weten over de lokale gastronomie van de sterrenchef? Ontdek nu het volledige BRU® interview met Willem Hiele.
Lees het artikel

Ontdek de andere artikels