Eet lokaal. Drink lokaal.

Eet lokaal. Drink lokaal.
“Lokaal consumeren” is méér dan een trend. Vandaag is het een echte prioriteit geworden. Maar: heb je al nagedacht over "Lokaal drinken"?

Lokaal eten” is voor de meesten onder ons vandaag een prioriteit. Logisch, want als je lokale producten gebruikt, vermindert je C02-uitstoot aanzienlijk. Maar wat we vaak vergeten is dat je natuurlijk ook “lokaal” kan drinken. “Lokaal drinken” is één van de belangrijkste engagementen van BRU®, dat zijn water nooit ver van de bron exporteert. 

Met ‘Eet lokaal. Drink lokaal’ zetten we het lokale nóg meer in de kijker en doen we een oproep voor verantwoord en duurzaam consumeren. Daarom gaan we aan de slag met getalenteerde lokale topchefs die iconische gerechten recreëren met enkel lokale ingrediënten. Ontdek al het goede van lokaal, met BRU®!

Even lokaal als je favoriete traditionele gerechten.

Even lokaal als je favoriete traditionele gerechten.

Wat is even lokaal als je garnaalkroketten, witloofgratin, zeetong op Oostendse wijze en Luikse salade? BRU® natuurlijk! Belgische sterrenchefs Christophe Hardiquest, Stefan Jacobs en Willem Hiele zijn overtuigd van het belang van lokaal eten en drinken. Ze kiezen daarom voor lokale ingrediënten als BRU®. Speciaal voor jou zetten zij die ingrediënten extra in de kijker door echte lokale klassiekers uit de Belgische keuken in een modern jasje te stekenTopchef Christophe Hardiquest vertelt als eerste over zijn filosofie over lokaal eten en drinken.

Bekijk de video van chef Hardiquest

“Lokale producten, daar zit liefde in."

“Lokale producten, daar zit liefde in."

Waar komt de passie voor koken en de liefde voor lokale producten vandaan bij Christophe Hardiquest? De Brusselse 2-sterrenchef vertelt over zijn filosofie en het belang van goede, lokale ingrediënten. Ontdek het volledige interview. 

Lees het interview

Ontdek Stefan Jacobs' filosofie.

Ontdek Stefan Jacobs' filosofie.

Hoe een groene MICHELIN-sterrenchef denkt over lokaal eten en drinken? Ontdek het hier! Stefan Jacobs is de tweede chef die vertelt over zijn filosofie in een video gewijd aan de chef. Bekijk snel de video en haal zelf inspiratie op voor jouw keuken.

Bekijk de video van chef Jacobs

Ontdek 100% lokale recepten.

Ontdek 100% lokale recepten.

Zelf ook het 100% lokaal eten en drinken ervaren? Ontdek dan het recept voor Stefan Jacobs' gastronomische Luikse salade en tover je eigen lokale parel op tafel. Maak het af met de lokale parels van BRU®. Smakelijk!

Bekijk het recept

BRU®: 100% lokaal water.

BRU®: 100% lokaal water.

BRU® water ontspringt natuurlijk bruisend aan zijn bron. Zijn bron zit in een beschermd natuurgebied van 4.250 hectare in Stoumont, in het hart van onze Belgische Ardennen.

BRU®: 100% lokaal water.

Van de bron tot bij jou in een paar kilometer.

Van de bron tot bij jou in een paar kilometer.

Waar je ook bent in België, onze bron is altijd dichtbij. We hebben dus geen verre reis nodig om BRU® bij jou op tafel te krijgen. Benieuwd hoe ver je nu van de bron verwijderd bent?

Bereken de afstand

Afstand tot de bron

bgvideo
0%
lokaal
water

Waarom zou je enkel lokaal eten als je ook lokaal kunt drinken? Ben je benieuwd naar de afstand tussen de bron van BRU® en jezelf?

BEREKEN DE AFSTAND >
0km*

maar,
tussen jou en
de bron.

BRU® water legt dus geen grote afstand af op weg naar jouw tafel.

Bereken vanaf een ander adres >

logo-local_nl

*Afstand in vogelvlucht tussen de bron en jezelf.