Ons engagement

Ons engagement
Als de natuur water creëert dat zo heerlijk, zuiver én parelend is, dan geef je best héél speciale aandacht aan bescherming. Bescherming van ons unieke, natuurlijk licht bruisende mineraalwater, maar ook van de natuur die het ons schenkt.

100% zuiver, 100% beschermd.

100% zuiver, 100% beschermd.

Als je de unieke zuiverheid van water wilt garanderen, is een strikte bescherming van de bron essentieel. In 1981 werd daarom een uitgestrekte veiligheidsperimeter ingesteld rond onze bron. Vandaag beslaat die perimeter 4.250 hectare.4.250 hectare, dat is de oppervlakte van 8.500 voetbalvelden!

100% zuiver, 100% beschermd. 100% zuiver, 100% beschermd.

Andere beschermingsmaatregelen.

Andere beschermingsmaatregelen.

We treffen nog veel meer maatregelen om de natuurlijke zuiverheid van ons water te beschermen. Zo is binnen de veiligheidszone geen landbouw of industrie toegelaten. Ook meststoffen of pesticiden zijn verboden, net als strooizout. Al die producten kunnen namelijk in de ondergrond binnendringen, waar ze het natuurlijke evenwicht verstoren. Tenslotte wordt er in ons gebied heel nauwgezet toegekeken op bouwmaterialen en gebruikte brandstoffen.We vervangen strooizout door zand.

Andere beschermingsmaatregelen.

Strikte kwaliteitseisen.

Strikte kwaliteitseisen.

Kwaliteit is superbelangrijk. Daarom hebben we een team kwaliteitsinspecteurs, die het water dagelijks controleren. En ook al is de minerale samenstelling van BRU® stabiel, toch wordt ons water bij iedere boring gecontroleerd op onzuiverheden. We nemen dus altijd het zekere voor het onzekere!Er ligt een speciaal spoedinterventieplan klaar bij brandweer en civiele bescherming, voor noodgevallen (zoals bijvoorbeeld een gekantelde vrachtwagen met lekkende lading).

Strikte kwaliteitseisen.

Het ritme van de bron.

Het ritme van de bron.
Ons eerste engagement: we respecteren het ritme van onze bron en bottelen enkel wat de natuur te veel heeft. De bron wordt dus nooit uitgeput, al is dat voor BRU® nooit écht een risico. Ons water ontspringt namelijk op meer dan 400 meter hoogte, in het groene hart van de Ardennen. Dat is een absolute toplocatie, want dankzij de hoge neerslagkans valt hier 1.200 liter neerslag per vierkante meter. Dat is 2 keer zoveel als in Oostende en 1,5 keer zoveel als in het centrum van het land. De ondergrond is hier dus altijd vochtig, waardoor er nooit een gebrek is aan BRU® water.

De bron van BRU® ontspringt vlakbij het Ardense dorpje Stoumont.

Het ritme van de bron.

Ons AWS-certificaat

Ons AWS-certificaat

De Alliance for Water Stewardship (AWS) is een wereldwijde samenwerking die streeft naar het beste management van ’s werelds watervoorraden. Daarom is het een enorme eer dat BRU® deel uitmaakt van de eerste groep mineraalwaterproducenten in heel Europa dat het Platinum AWS-certificaat mocht ontvangen.

Meer info

BRU® is B Corp-gecertificeerd! Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

BRU® is B Corp-gecertificeerd!
De B van BRU®… én van B Corp. We zijn heel trots op ons B Corp-certificaat omdat we binnen de hele Spadel-groep al lang aandacht hebben voor onze relatie met mens en natuur. En het resultaat mag er zijn, want we zijn nu gecertificeerd voor ál onze merken. Maar wat betekent B Corp-gecertificeerd zijn nu eigenlijk?
Meer info

Vaste flesdoppen… da’s vast goed voor de natuur!

Vaste flesdoppen… da’s vast goed voor de natuur!
In 2019 heeft Europa in de richtlijn over plastic voor eenmalig gebruik bepaald dat vanaf 3 juli 2024 plastic flessendoppen aan de flessenhals moeten worden vastgemaakt. Deze vaste doppen zijn heel goed nieuws voor het milieu, want zo komen ze niet in de natuur terecht én gerecycleerd worden tot nieuwe grondstoffen. Nu, voor BRU® zijn respect voor het milieu en natuurbescherming al jaren prioriteiten. We zijn dus blij met dit besluit en passen het toe op al onze plastic flessen. Het is een kleine verandering die in het begin misschien een beetje vreemd oogt (neenee, probeer de dop niet los te maken!), maar je zult zien: het went snel!
Vaste flesdoppen… da’s vast goed voor de natuur!

Source of Change: 10 engagementen voor het milieu.

Source of Change: 10 engagementen voor het milieu.
Vandaag is het behoud van het milieu meer dan ooit een centrale zorg voor Spadel (en dus ook voor BRU®). Getuige van deze attitude: een nieuw verpakkingsbeleid, opgebouwd rond vier ambitieuze doelstellingen: Heruitvinden, Verminderen, Recycleren en Herstellen. Om, op de lange termijn, tot een circulaire economie te komen. Ontdek onze 10 “Source of Change”-verbintenissen én onze recentste acties op sourceofchange.spadel.com.
Meer info

100% klimaatneutraal.

Committed to reduce carbon emission
Onze impact op het klimaat minimaliseren is een belangrijk engagement. Daarom werden we koolstofneutraal. Concreet? We verdelen bewust enkel in onze regio. We geven onze fabrieken en onze flessen een groene upgrade. Onze resterende uitstoot compenseren via het drinkwaterproject Water Access Rwanda. Ons doel? In 2050 zijn we volledig koolstofneutraal zonder compensatie. Zo zorgen we ervoor dat onze lokale bron nog eeuwig kan blijven parelen.
Lees hier meer

Een goed beschermde omgeving.

Een goed beschermde omgeving.

We hebben veel aandacht voor biodiversiteit: toen onze bottelarij in 2001 verhuisde van zijn oorspronkelijke plek in Stoumont naar een groter terrein in Lorcé, hebben we extra moeite gedaan om de natuur op de oude site (een natuurgebied van 1 hectare) weer in ere te herstellen.We hebben meer dan 400 nieuwe loofbomen op de oude site geplant, om voor een nieuw evenwicht te zorgen tussen naald- en loofbomen.

Een goed beschermde omgeving. Een goed beschermde omgeving.

Nog méér groene maatregelen.

Nog méér groene maatregelen.
  • We gebruiken 100% groene elektriciteit.

  • Het afvalwater van onze bottelarij wordt gezuiverd in onze eigen zuiveringsinstallatie.

  • Onze PET-flessen zijn 100% recycleerbaar.Ons groene engagement uit zich ook in hoe we zaken doen: we verkiezen lokaal consumeren en exporteren BRU® dus bewust niet naar de andere kant van de wereld.

Nog méér groene maatregelen.