Natuurlijk, licht bruisend Belgisch mineraalwater, in een glazen fles - 1 l
Natuurlijk, licht bruisend Belgisch mineraalwater, in een glazen fles - 1 l

Verkrijgbaar in bakken van 6 flessen

Wist je dat het water van BRU® natuurlijk licht bruisend aan zijn bron ontspringt? En dankzij zijn neutrale smaak en laag zoutgehalte beïnvloedt het water je smaakpapillen niet. Dat maakt van BRU® de ideale tafelgenoot voor je fijnste gerechten en wijnen.

 

 

Koop hier

Veel Gestelde Vragen

Veel Gestelde Vragen

Title H2

BRU® is een 100% Belgisch water. Ons water ontspringt aan zijn bron in Stoumont, in het hart van onze Belgische Ardennen. Meer weten? Hier vind je alles dat je moet weten over de oorsprong van BRU® en zijn unieke samenstelling.

Title H2

Het natuurlijke mineraalwater van BRU® ontspringt in Stoumont, een dorp in de Belgische Ardennen, in een beschermd gebied van 4.250 hectare (Parc Naturel des Sources). Het natuurlijk bruisend mineraalwater van BRU® wordt daarna gebotteld in de fabriek die je ook in Stoumont vindt.

Title H2

De naam BRU® komt van het Franse werkwoord ‘bruisser’ en betekent letterlijk ‘ritselen’ of ‘ruisen’. Het staat voor het zachte, sissende geluid dat het water maakt als het aan de bron ontspringt.

Title H2

Om ons niet-bruisende mineraalwater te bekomen, onttrekken we het koolzuurgas aan het natuurlijk bruisende mineraalwater. Meer weten? Hier vind je een overzicht van de hele BRU®­familie.

Title H2

In de horeca, in onze partner-restaurants, maar ook op de sites van sommige verkopers zoals Andy of Prik&Tik

Title H2

BRU® water blijft tussen de 40 en 60 jaar ondergronds, vooraleer het licht bruisend aan onze bron ontspringt.

In welke soorten flessen is BRU® beschikbaar?

Als natuurlijk licht bruisend mineraalwater:

 • in je winkel en online: 
  • in 100% recycleerbare en 100% gerecycleerde rPET-flessen van 1,25 l, 80 cl en 50 cl.
  • in glazen flessen van 1 l.
 • in restaurants en in bepaalde groothandels (zoals Andy of Prik&Tik)
  • in glazen flessen van 1 l, 75 cl, 50 cl en 25 cl.

Als niet-bruisend mineraalwater:

 • in restaurants en in bepaalde groothandels (zoals Andy of Prik&Tik):
  • in glazen flessen van 1 l, 75 cl, 50 cl en 25 cl.

Wat betekent rPET?

“rPET” staat voor gerecycleerd pet (polyethyleentereftalaat), waaruit zeer veel plastic flessen gemaakt zijn. rPET is dus een plastic dat geproduceerd kan worden dankzij het inzamelen van lege petflessen. Die gebruikte flessen worden gerecycleerd om een nieuw, duurzaam materiaal te maken: rPET, een plastic dat goed, licht, duurzaam, sterk en vooral recycleerbaar is.


Wil je meer weten? Lees dan ons artikel ‘100% gerecycleerde plastic waterflessen? BRU® doet het!

Wat als ik BRU® heb gekocht en niet tevreden ben over de kwaliteit?

Als je ontevreden zou zijn over de kwaliteit van onze producten, vragen we je om de betrokken fles(sen) bij te houden en contact op te nemen met onze consumentendienst. Dat kan via dit contactformulier. We stellen dan alles in het werk op je probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Waarom BRU® drinken en geen kraanwater?

Het is niet aan ons om een oordeel te vellen over de kenmerken van kraantjeswater, dat een ander product is en dat verschillende behandelingen ondergaan heeft (oxidatie van organisch materiaal, waterklaring, ontsmetting met chloor, enz.).

BRU® is een natuurlijk ondergronds mineraalwater dat ontspringt in een beschermd gebied van 4.250 hectare (Parc Naturel des Sources). Ons water is dus afgeschermd tegen elk risico van vervuiling. Dankzij een 50 jaar durende reis door de rotsachtige Ardense ondergrond wordt het water van BRU® doorheen de jaren natuurlijk gefilterd. Daardoor bevat BRU® geen sporen van chemische of bacteriële vervuilingen en hoeft het geen enkele ontsmettingsbehandeling te ondergaan.

Het resultaat is een natuurlijk zuiver mineraalwater dat stabiel blijft in loop van de tijd. Wil je meer weten? Lees dan ons artikel ‘Ken jij het verschil tussen BRU® en kraanwater?