Ken jij het verschil tussen BRU® en kraanwater?

Ken jij het verschil tussen BRU® en kraanwater?
Water is water, niet? Je denkt misschien dat dit zo is. Tóch kan dit basisbestanddeel van ons dagelijks leven twee totaal verschillende verhalen hebben. In dit artikel bespreken we het verschil tussen natuurlijk mineraalwater en kraanwater. Je zal te weten komen of je al je water moet zuiveren of dat water van nature ook zuiver kan zijn. Je zal heel wat bijleren over een aantal beschermende maatregelen en kwaliteitseisen. Eveneens het verschil tussen bruisend water en koolzuurhoudend water. Kom op, laten we erin duiken. Hier gaan we!

De originele zuiverheid 

De originele zuiverheid 

Kraanwater is afkomstig van meerdere bronnen, oppervlaktewater of grondwater, en moet chemisch of microbiologisch behandeld worden voordat het drinkbaar is. Dat terwijl natuurlijk mineraalwater van nature ondergronds ontspringt en in zijn natuurlijke staat van onder de grond naar de fles gaat. Zonder enige chemische behandeling. Noch toevoeging van chloor. Het verkrijgt zijn onvergelijkbare zuiverheid simpelweg na verloop van tijd, dankzij 50 jaar filtering door ondergrondse rotsen in de ondergrond, weg van elk risico op vervuiling.
 

100% zuiver, 100% beschermd 

Van natuurlijk mineraalwater wordt gezegd dat het zuiver is “aan de bron”, omdat het beschermd wordt tegen elke besmetting van menselijke oorsprong dankzij een veiligheidsperimeter die niet vereist is voor kraanwater. Bij BRU® hebben we sinds 1981 een beschermd gebied opgezet rond onze bron, dat 4.250 hectare beslaat. De strikte bescherming van de BRU®-bron garandeert dat onze kleinkinderen over 50 jaar precies hetzelfde water drinken dat we vandaag drinken: zuiver en natuurlijk. 

Rechtstreeks van de bron in uw glas 

Om de zuiverheid van het water te behouden, is het wettelijk verplicht om de flessen bij de bron te vullen. Met andere woorden: Italiaans bronwater wordt gebotteld in Italië, Frans water in Frankrijk en Belgisch water in België. Het is daarom niet mogelijk om je fabriek te verplaatsen om de transportafstanden te verkleinen. Gelukkig met BRU® moeten je flessen water nooit veel kilometers afleggen. Ontdek op welke afstand je je bevindt van de bron.

waterfles gevuld aan natuurlijke bron van water waterfles gevuld aan natuurlijke bron van water

Vereiste kwaliteit 

Vereiste kwaliteit 

Kraanwater en natuurlijk mineraalwater worden strikt gecontroleerd en gereguleerd. De drinkwaterbedrijven controleren het kraanwater, dat moet voldoen aan een vijftigtal drinknormen, gebaseerd op de aanwezigheid van nitraten, nitrieten, kwik, parasieten of zelfs pesticiden in het water. Natuurlijk mineraalwater, hoewel het de oorspronkelijke zuiverheid heeft en niet behandeld mag worden, wordt ook gecontroleerd op meer dan 50 parameters om het label "natuurlijk mineraalwater" te verkrijgen van het Ministerie van Volksgezondheid. 

“Natuurlijk mineraalwater”, een label dat verdiend moet worden 

Hét label waar elk mineraalwater naar verlangt… Naast de reeds vermelde criteria (100% ondergrondse oorsprong, natuurlijke zuiverheid, verbod op elke chemische behandeling, bescherming van de bron en de verplichting om aan de bron zelf te bottelen), moeten we om het label te ontvangen ook de stabiliteit van de samenstelling van de mineralen aantonen in ons water. Hierdoor kunnen wij, in tegenstelling tot kraanwater dat een variabele samenstelling heeft, de voordelen voor uw gezondheid claimen. BRU® water heeft een samenstelling die hetzelfde kwaliteit heeft van uitstekende wijnen met zijn perfecte balans tussen calcium en magnesium. Het bevat ook weinig zout. Zonder chloorsmaak, verstoort het je bereidingen niet en verheft het jouw gerechten en wijnen.  

En de bubbels in dit alles? 

Het is nu mogelijk om kraanwater bruisend te maken door er kooldioxide aan toe te voegen. Maar wist u dat BRU® van nature bruisend is? In tegenstelling tot ander bronwater dat tijdens het bottelen koolzuurhoudend wordt, ontspringt BRU® bruisend bij de bron. Het is het resultaat van een zeldzame vermenging van het water uit de ondergrond in en rond Stoumont met koolstofdioxide, die ontstaan is door oeroude vulkanische activiteit in de diepe bodemlagen van de regio. 

Uiteindelijk is kraanwater of natuurlijk mineraalwater een persoonlijke keuze. Het belangrijkste is om gehydrateerd te blijven. 

Bru waterfles in de natuur Bru waterfles in de natuur

Ontdek de andere artikels

natuurlijk water in een glas in de natuur
Engagement
Lokaal
Duurzaam consumeren en bijdragen aan natuurbescherming in één waterfles.
Engagement
Lokaal
Duurzaam consumeren én de natuur helpen beschermen doe je allebei als je BRU® drinkt. Hoe wij daarvoor zorgen? Ontdek het hier.
Lees het artikel
bruisend water
Water
De voordelen van bruisend water voor je gezondheid.
Water
Bruisend water is goed voor de gezondheid: de impact van bruisend water op de spijsvertering, zoutarm water, de smaakvoordelen van BRU®, ...
Lees het artikel