Niet-bruisend Belgisch natuurlijk mineraalwater, in een glazen fles - 1 l
Niet-bruisend Belgisch natuurlijk mineraalwater, in een glazen fles - 1 l

Verkrijgbaar in bakken van 6 flessen

De natuurlijke minerale samenstelling van dit water ontstaat tijdens zijn ondergrondse reis van 50 jaar door het hart van onze rotsachtige Ardennen. Het resultaat is een uniek water voor bij je gerechten: een 100% lokaal, 100% evenwichtig en 100% lekker niet-bruisend Belgisch water.

Wist je dat? Om ons niet-bruisende mineraalwater te bekomen, onttrekken we het koolzuurgas aan het natuurlijk bruisende mineraalwater.

Koop hier

Title H2

Veel Gestelde Vragen

Waar komt het water van BRU® vandaan?

BRU® is een 100% Belgisch water. Ons water ontspringt aan zijn bron in Stoumont, in het hart van onze Belgische Ardennen. Meer weten? Hier vind je alles dat je moet weten over de oorsprong van BRU® en zijn unieke samenstelling.

Waar vind je de bron van BRU® precies?

Het natuurlijke mineraalwater van BRU® ontspringt in Stoumont, een dorp in de Belgische Ardennen, in een beschermd gebied van 4.250 hectare (Parc Naturel des Sources). Het natuurlijk bruisend mineraalwater van BRU® wordt daarna gebotteld in de fabriek die je ook in Stoumont vindt.

Waar komt de merknaam BRU® vandaan?

De naam BRU® komt van het Franse werkwoord ‘bruisser’ en betekent letterlijk ‘ritselen’ of ‘ruisen’. Het staat voor het zachte, sissende geluid dat het water maakt als het aan de bron ontspringt.

Als BRU® natuurlijk bruisend mineraalwater is, hoe ontstaat dan de niet-bruisende variant?

Om ons niet-bruisende mineraalwater te bekomen, onttrekken we het koolzuurgas aan het natuurlijk bruisende mineraalwater. Meer weten? Hier vind je een overzicht van de hele BRU®­ familie.

Waar kan ik niet-bruisend mineraalwater van BRU® kopen?

In de horeca, in onze partner-restaurants, maar ook op de sites van sommige verkopers zoals Solicious of Prik&Tik.

Hoe lang duurt de ondergrondse reis van BRU® water?

BRU® water blijft tussen de 40 en 60 jaar ondergronds, vooraleer het licht bruisend aan onze bron ontspringt.

In welke soorten flessen is BRU® beschikbaar?

Als natuurlijk licht bruisend mineraalwater:

 • in je winkel en online: 
  • in PET-flessen van 1,25 l, 80 cl en 50 cl.
  • in glazen flessen van 1 l.
 • in restaurants en in bepaalde groothandels (zoals Solicious of Prik&Tik)
  • in glazen flessen van 1 l, 75 cl, 50 cl en 25 cl.

Als niet-bruisend mineraalwater:

 • in restaurants en in bepaalde groothandels (zoals Solicious of Prik&Tik):
  • in glazen flessen van 1 l, 75 cl, 50 cl en 25 cl.

Wat als ik BRU® heb gekocht en niet tevreden ben over de kwaliteit?

Als je ontevreden zou zijn over de kwaliteit van onze producten, vragen we je om de betrokken fles(sen) bij te houden en contact op te nemen met onze consumentendienst. Dat kan via dit contactformulier. We stellen dan alles in het werk op je probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Waarom BRU® drinken en geen kraanwater?

Het is niet aan ons om een oordeel te vellen over de kenmerken van kraantjeswater, dat een ander product is en dat verschillende behandelingen ondergaan heeft (oxidatie van organisch materiaal, waterklaring, ontsmetting met chloor, enz.).

BRU® is een natuurlijk ondergronds mineraalwater dat ontspringt in een beschermd gebied van 4.250 hectare (Parc Naturel des Sources). Ons water is dus afgeschermd tegen elk risico van vervuiling. Dankzij een 50 jaar durende reis door de rotsachtige Ardense ondergrond wordt het water van BRU® doorheen de jaren natuurlijk gefilterd. Daardoor bevat BRU® geen sporen van chemische of bacteriële vervuilingen en hoeft het geen enkele ontsmettingsbehandeling te ondergaan.

Het resultaat is een natuurlijk zuiver mineraalwater dat stabiel blijft in loop van de tijd. Wil je meer weten? Lees dan ons artikel ‘Ken jij het verschil tussen BRU® en kraanwater?

Waarom zijn plastic flessendoppen nu aan de flessenhals vastgemaakt?

De Europese richtlijn over plastic voor eenmalig gebruik bepaalt dat vanaf juli 2024 alle doppen van plastic flessen vastgehecht moeten zijn aan de flessenhals. Zo voorkomen we dat ze in het milieu terechtkomen. Geweldig goed nieuws dus, voor het milieu!