Was een van je goede voornemens om in 2024 gezonder te eten? Deze geroosterde butternut met zachte geitenkaas en hartige Ardense ham is niet enkel ‘oven’heerlijk op zichzelf, maar past ook perfect bij het water van BRU®.
Title H2
Title H2
Title H2
Voor 4 personen
1 butternutpompoen
1 verse rauwmelkse geitenkaas
8 fijngesneden sneetjes Ardense ham
1/2 rode ui
4 noten
Kiemgroenten naar keuze (hier: radijsscheuten)
Marinade:
6 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
Zout & peper
Bijgerecht
Seizoenssla (hier: postelein)
Title H2
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven).
Was de butternut, snijd de uiteinden eraf en snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm (je mag de schil eraan laten).
Blijf plakjes snijden tot je bij de zaadjes bent en verwijder dan de zaadlijsten.
Bereid de marinade: meng de olijfolie in een kom met het geroosterde paprikapoeder, de geperste knoflook, wat zout en peper.
Pel de rode ui en snipper hem fijn.
Leg de plakjes butternut op een bakplaat met bakpapier of gewoon in een ovenschaal.
Gebruik een borsteltje om alle zijden met het kruiden- en oliemengsel te bestrijken.
Zet de plaat of schaal 15 minuten in de oven.
Haal de pompoen uit de oven, leg 1 tot 2 sneetjes Ardense ham op elk plakje en plaats de alles opnieuw in de oven tot de ham geroosterd is (ongeveer 10 minuten).
Eenmaal uit de oven, dresseer een bord met wat salade en een plakje butternut in het midden.
Strooi er wat verkruimelde geitenkaas over, voeg wat gesnipperde rode uit toe en werk af met de kiemgroenten en gehakte noten.