Hibiscus-Gember Mocktail
Title H2
Voor 2 personen:
1 limoen
BRU® bruiswater
IJsblokjes
Voor de hibiscus-gembersiroop:
175 g lichte rietsuiker
10 g gedroogde hibiscusbloemen
175 cl water
3 cm geraspte gember
Voor de garnering:
Suikersiroop
Rietsuiker
Gedroogde hibiscusbloemen
Title H2
Bereiding van de hibiscus-gembersiroop
Doe de suiker, hibiscusbloemen en het water in een steelpan.
Breng aan de kook en roer regelmatig, om de suiker op te lossen.
Voeg de geraspte gember toe.
Laat helemaal afkoelen.
Zeef en bewaar in een glazen fles in de koelkast.
Je glazen versieren
Doop de randen van je glazen in de hibiscus-gembersiroop en daarna in een mengsel van suiker en verkruimelde hibiscusblaadjes.
De mocktail bereiden
Leg de ijsblokjes op de bodem van een glas.
Voeg 2,5 eetlepel hibiscus-gembersiroop toe, besprenkel met het sap van een halve limoen en vul de rest van het glas met bruiswater van BRU®.
Geniet ervan!