Een heerlijke Luikse Salade zonder gluten of lactose 

Een heerlijke Luikse Salade zonder gluten of lactose

Title H2

Wist je dat je de geweldige recepten van onze sterrenchefs persoonlijker kunt maken door er je eigen toetsen aan toe te voegen?
Deze influencer toont je alvast hoe je dat doet.

Elle kookt (h)eerlijk gluten- en lactosevrij, om mensen met allergieën ook enthousiast te maken om de keuken in te duiken.

@a_pinche_of_Odelle, dat is Elle uit Gent. Ze kookte altijd samen met haar oma Odette (vandaar de naam “Odelle”). Elle kookt (h)eerlijk gluten- en lactosevrij, om mensen met allergieën ook enthousiast te maken om de keuken in te duiken.
Hier vind je een heerlijke Luikse Salade zonder gluten of lactose. Hier vind je een heerlijke Luikse Salade zonder gluten of lactose.

Wist je dat je de geweldige recepten van onze sterrenchefs persoonlijker kunt maken door er je eigen toetsen aan toe te voegen?Title H2

Voor 4 personen heb je nodig
 
12 krielaardappeltjes
4 eieren
4 dikke plakken gerookt spek (+/- 0,5 cm)
1 rode ui
150 g groene boontjes
150 g boterboontjes
8 radijzen
Een handvol kerstomaatjes
4 slaharten
 
Voor de dressing
 
1 eetlepel mosterd
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
Peper & zout

Title H2

Bereiding
 
Kuis de krielaardappelen. Snijd de ene helft in partjes en de andere in schijfjes. Zo krijg je een leuke variatie in de salade. Kook dan de krieltjes beetgaar. Breng daarna opnieuw gezouten water aan de kook in 2 verschillende kookpotten: 1 voor de boontjes en de 2de voor de eitjes (kleine eitjes laat je 6 minuten koken). De boontjes kook je in 6 minuten gaar. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water of in ijswater. Zo blijven ze mooi groen.
 
Spoel en snijd de radijzen in dunne schijfjes en halveer de kerstomaten. Pel de rode ui en snijd ’m in fijne ringen. Snijd dan het gerookte spek in reepjes en bak ze krokant. Pel ondertussen de eitjes. Laat de aardappeltjes na het koken snel afkoelen in de ijskast.
Dan maken we de dressing. Meng de mosterd met de olijfolie en de wittewijnazijn en kruid af met peper en zout.
 
Dan is het tijd om de salade te spoelen, droog te zwieren en over de borden te verdelen en de boontjes, tomaten, radijzen en rode ui toe te voegen. Ondertussen zijn de krieltjes afgekoeld. Je kan ze dus ook schikken op de borden. Zijn ze nog een beetje lauw? Prima, dan zijn ze des te lekkerder. Snijd ook de eitjes in partjes en voeg ze toe. Verdeel de dressing over de borden en werk af met het krokant gebakken spek. Nog een klein beetje grof zout en een draai van de pepermolen en… klaar!

Title H2

Je ziet het: ook als je last hebt van allergieën, kan je de lekkerste gerechten klaarmaken en heerlijk genieten! En met een glas BRU® erbij doe je élke smaak alle eer aan!
 
Smakelijk!