Bereiding
Kuis de krielaardappelen. Snijd de ene helft in partjes en de andere in schijfjes. Zo krijg je een leuke variatie in de salade. Kook dan de krieltjes beetgaar. Breng daarna opnieuw gezouten water aan de kook in 2 verschillende kookpotten: 1 voor de boontjes en de 2de voor de eitjes (kleine eitjes laat je 6 minuten koken). De boontjes kook je in 6 minuten gaar. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water of in ijswater. Zo blijven ze mooi groen.
Spoel en snijd de radijzen in dunne schijfjes en halveer de kerstomaten. Pel de rode ui en snijd ’m in fijne ringen. Snijd dan het gerookte spek in reepjes en bak ze krokant. Pel ondertussen de eitjes. Laat de aardappeltjes na het koken snel afkoelen in de ijskast.
Dan maken we de dressing. Meng de mosterd met de olijfolie en de wittewijnazijn en kruid af met peper en zout.
Dan is het tijd om de salade te spoelen, droog te zwieren en over de borden te verdelen en de boontjes, tomaten, radijzen en rode ui toe te voegen. Ondertussen zijn de krieltjes afgekoeld. Je kan ze dus ook schikken op de borden. Zijn ze nog een beetje lauw? Prima, dan zijn ze des te lekkerder. Snijd ook de eitjes in partjes en voeg ze toe. Verdeel de dressing over de borden en werk af met het krokant gebakken spek. Nog een klein beetje grof zout en een draai van de pepermolen en… klaar!