Hoe kijk je naar lokale producten?
M.L.: Ik ben enkel specialist in de keuken. Voor selectie, kweken en tuinieren heb ik rond mij dus specialisten nodig, die voor mij de beste producten vinden. Die zetten we dan in de kijker, zodat mensen ze kunnen ontdekken.
Ik werk niet rechtstreeks met de producenten. Het is onze bedoeling om de keten en dus ook de vakmensen te respecteren. Daarom werk ik samen met slagers en groenteboeren, die de product- en marktkennis hebben om ons het allerbeste voor te schotelen.
Al onze groenten en fruit komen van binnen een straal van 50 km. Lokale producten zijn dus erg belangrijk en krijgen hier (en NOU) de voorkeur. Zo is het ook met ons water. Omdat de bron van BRU® dichtbij is, kiezen we voor BRU®.
Heb je een signatuurgerecht voor wie naar NOU komt?
M.L.: Ik kan niet echt zeggen dat ik een signatuurgerecht heb. Ik ben erg gehecht aan de streek, de producten en de omgeving. Heel ons menu hangt samen met de seizoenen… Het verandert om de 2 à 3 maanden, op het ritme van de natuur.
Als je nu naar NOU komt, in het midden van de winter, dan werken we met varkenswang met wortelgroenten. Dat zou dus ons gerecht van het moment zijn. Maar als je mij in juli dezelfde vraag zou stellen, ga je een héél ander antwoord krijgen.