Zo maak je een heerlijke steak tartaar met uienringen en gepekelde paddenstoel

Zo maak je een heerlijke steak tartaar met uienringen en gepekelde paddenstoel

Title H2

Steak tartaar is nog zo’n typisch Belgische klassieker. Maar kijk naar wat er gebeurt als @the_messy_chef_jelle er zijn ding mee doet met uien en paddenstoelen van hier!

Title H2

“Messy chef” Jelle Beeckman is 33 én tv-kok bij Njamtv. Hij is gepassioneerd door koken, foodstyling, fotografie en schrijven over eten. Hij publiceerde een kookboek “The Messy Chef - Lekker normaal, abnormaal lekker” en met zijn broer baat hij ook foodtruck “The Messy Chef(s)” uit.

Ingrediënten voor 2 personen

1 chateaubriand
1 sjalotje
6 takjes bieslook
1 eetlepel sojasaus
Een paar druppels tabasco/sriracha
3 druppels sesamolie
1 grote augurk (of 3 kleintjes)
2 eetlepels mayonaise
2 grote uien
300 g zelfrijzende bloem
3 eetlepels maizena
1 theelepel zout
1 fris biertje
2 eitjes
60 g enoki champignons
100 ml azijn
3 theelepels suiker
100 ml water
Peper en zout
2 blaadjes laurier
2 kruidnagels
Steak tartare avec des rondelles d’oignon et des champignons marinés. Steak tartare avec des rondelles d’oignon et des champignons marinés.

Title H2

Bereiding

Meng de suiker, azijn, laurier, kruidnagel en water in een steelpan en warm op tot net voor het kookpunt. Giet het mengsel bij de champignons en laat afkoelen. Maak dan de tartaar: snijd het vlees in fijne reepjes en daarna in fijne blokjes. Snijd ook een sjalotje en de bieslook fijn. Meng sjalotje en bieslook onder de tartaar, samen met de sojasaus, chilisaus, sesamolie en fijngesneden augurk. Kruid af met peper en zout.
Meng dan de mayonaise met de sesamolie.

Verwarm de friteuse op 180 graden en meng ondertussen de bloem en de Maizena. Voeg het koude bier toe en roer tot je een glad beslag hebt. Snijd de uien in ringen, dop ze in het beslag en frituur ze ongeveer anderhalve minuut tot ze goudbruin zijn.

Serveer de tartaar met de uienringen en een lepeltje mayonaise en werk af met de gepekelde groentjes. Wil je dat je gezelschap optimaal geniet van deze smaakexplosie? Serveer dan bij je tartaar een fris, parelende glas BRU®!

Ontdek de andere artikels