BRU® is B Corp-gecertificeerd! Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

BRU® is B CorpTM-gecertificeerd! Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Title H2

Vanaf vandaag staat de B voor zo veel meer dan BRU®… We zijn namelijk superfier om B Corp-gecertificeerd te zijn sinds begin 2022. We zijn heel trots op ons B Corp-certificaat omdat we binnen de hele Spadel-groep al lang aandacht hebben voor onze relatie met mens en natuur. En het resultaat mag er zijn: als Spadel zijn we nu gecertificeerd voor ál onze merken. En dat met een score van 86.7!

Het B Corp-certificaat beloont bedrijven die actief bijdragen om de wereld waarin we leven beter te maken. 

Waarom BRU® nu juist B Corp-gecertificeerd is?
Dat leggen we je uit aan de hand van 3 belangrijke pijlers: “Belgisch drinken”, “Biodiversiteit” en “een Betere wereld”.
Deze 3 B’s vormen samen de kern van onze B Corp-strategie.

De B van “Belgisch drinken”.

De B van “Belgisch drinken”.

BRU® water ontspringt natuurlijk licht bruisend aan de bron in Stoumont, in het hart van onze Belgische Ardennen. Niets verandert of onderbreekt het natuurlijke parcours van het water, dat beschermd wordt door een natuurpark van 4.250 hectare. BRU® is dus 100% Belgisch én 100% lokaal. Dat lokale mag je letterlijk nemen, want we brengen ons water enkel op de markt in een kleine straal rond onze bron. Als je BRU® drinkt, ben dus nooit heel ver van de bron. We gaan voor de korte keten en onze planeet apprecieert dat ten zeerste!

De B van “Biodiversiteit”.

De B van “Biodiversiteit”.

Ons B Corp-certificaat is het resultaat van ons harde werk in de strijd voor biodiversiteit. BRU® ontspringt namelijk in het hart van een beschermd natuurpark (‘Parc naturel des Sources’). Biodiversiteit garandeert dan de puurheid van zo’n plek. In het bijzonder speelt de aanwezigheid van tal van bijenkolonies een grote rol. In zekere zin zijn bijen immers een garantie voor de zuiverheid van de lucht én de bodem. Als deze kleine beestjes een kolonie stichten, zorgen ze er namelijk voor dat ze een gezonde plek kiezen, waar de kolonie kan floreren.

Vandaag is het B Corp-certificaat eigenlijk gewoon de bevestiging van wat bijen ons al elke dag vertellen. Één ding is zeker: we blijven luisteren naar hun “buzz”!

Over buzz gesproken, we hebben onlangs het Platinum AWS-label gekregen, dat het concrete engagement van bedrijven voor de planeet beloont. We vertellen je er hier meer over!

De B van “Betere wereld”.

De B van “Betere wereld”.

Al jaren ondernemen we gericht actie voor onze consumenten. Dat uit zich vandaag in onze B Corp-certificering. Want woorden zijn één ding, maar het zijn toch vooral onze daden die tellen. Daarom zijn al onze plastieke waterflessen 100% recycleerbaar.

Wat ons bij BRU® ook nauw aan het hart ligt: het welzijn van onze interne teams en de aantrekkelijkheid van ons bedrijf voor nieuwe generaties. We zijn dan ook fier dat Spadel in 2021 verkozen werd tot "Great Place To Work".

Title H2

Vandaag is het geen optie meer om met de duimen te blijven draaien, gezien de noodsituatie waarin het klimaat zich bevindt.

Het is tijd om sámen actie te ondernemen. Bij BRU® vinden we dat we alles in het werk moeten stellen om het pad te effenen voor toekomstige generaties, om hen een betere wereld te bieden.

We spreken al jaren over "Eet lokaal. Drink lokaal". Da’s dus niet zomaar een slogan, maar een belofte voor een andere manier van consumeren.

Vandaag beloont de B Corp-certificatie ons voor ons engagement. Maar we zijn er nog lang niet.

Vanaf morgen gaan we nóg verder in de juiste richting, voor jou en voor onze planeet.

 

Meer weten over B Corp ? Hier

 

Title H2

natuurbeeld van een bos
Engagement
Lokaal
Ecologische voetafdruk, CO2-neutraal… wat wilt dat zeggen?
Engagement
Lokaal
Ecologie is niet simpelweg een verkoopspraatje voor BRU®. We werken elke dag om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ontdek hoe.
Veel lege glazen waterflessen
Engagement
Water
Glas of rPET: jouw duurzame BRU® waterfles
Engagement
Water
Alle voor- en nadelen van glazen flessen versus flessen van gerecycleerd plastic even op een rijtje? Ontdek het hier.
Kinderen pompen water uit een drinkwaterbron in Rwanda
Engagement
BRU® zet zich wereldwijd in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen
Engagement
Om koolstofneutraal te worden, neemt BRU® deel aan Water Access Rwanda, dat de ecologische voetafdruk verkleint en de toegang tot zuiver water vergemakkelijkt.
Natuurlijk, licht bruisend rPET
Engagement
Water
BRU® - “rPET”: 100% gerecycleerde petflessen
Engagement
Water
BRU® reduceert zijn ecologische voetafdruk nog meer en werkt sinds 2021 met CO2-neutrale rPET-flessen: 100% recycleerbare én 100% gerecycleerde petflessen.

Ontdek de andere artikels