BRU® zet zich wereldwijd in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen

BRU® zet zich wereldwijd in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen
Na sinds 2010 verschillende acties te hebben ondernomen om onze CO2-uitstoot en onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te verkleinen, wilden we onze verantwoordelijkheid nemen voor de CO2-uitstoot die we niet nog verder kunnen verminderen. Hoe? Door een programma om de resterende uitstoot te verminderen. Volgende bestemming: het ontdekken van het Water Access Rwanda project. Kom je mee aan boord?

Wat is CO2-compensatie?

Wat is CO2-compensatie?

 

Al meer dan 10 jaar zet BRU® zich in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en koolstofneutraal te worden. We zijn vandaag volledig CO2-neutraal gecertificeerd dankzij verschillende acties: installatie van zonnepanelen op onze fabriek, een lokaal aankoopbeleid, nieuwe 100% gerecycleerde plastic waterflessen… En ook dankzij de compensatie van de CO2-uitstoot die we niet nog meer kunnen verminderen. Klimaatverandering is een wereldwijde uitdaging en om de impact van onze resterende emissies niet over te dragen aan toekomstige generaties, zijn we begonnen aan een milieuproject in Rwanda. Benieuwd naar meer over CO2-neutraliteit en de andere acties die BRU® neemt om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen? 

 

 

Toegang tot drinkwater in Rwanda

De Rwandezen hebben niet gemakkelijk toegang tot proper en zuiver water. Het water komt uit vervuilde bronnen en voor veel inwoners is het noodzakelijk om eerst het water te koken om het drinkbaar te maken. Dit heeft een sterke ecologische voetafdruk, aangezien de houtvuren die worden gebruikt om water te koken tot ontbossing leiden en aanzienlijke hoeveelheden broeikasgassen uitstoten.

Kinderen pompen water uit een drinkwaterbron in Rwanda Kinderen pompen water uit een drinkwaterbron in Rwanda

Een sociale en ecologische impact

Een sociale en ecologische impact

 

Het Water Access Rwanda-project maakt het herstel van beschadigde of vervuilde bronnen mogelijk. Dat is genoeg om duizenden mensen van zuiver water te voorzien. En dat terwijl het de ecologische voetafdruk van de watervoorziening verkleint én de natuur, de bomen en de lokale biodiversiteit beschermt. Dit project heeft een sterke impact op het milieu, verbetert ook de algemene gezondheid van de lokale bevolking en levert hun een economische en sociale meerwaarde op. Bewoners kunnen besparen op brandhout, nemen minder tijd om water te halen en helpen bij het bouwen en onderhouden van putten.

 

Zoals Marc du Bois, CEO van de Spadel-groep, zegt: "Klimaatverandering is een grote maatschappelijke uitdaging. Streven naar koolstofneutraliteit en de impact ervan niet overdragen op toekomstige generaties is de enige manier om je verantwoordelijkheid in dit opzicht volledig op te nemen."  

natuurbeeld van een bos
Engagement
Lokaal
Ecologische voetafdruk, CO2-neutraal… wat wilt dat zeggen?
Engagement
Lokaal
Ecologie is niet simpelweg een verkoopspraatje voor BRU®. We werken elke dag om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ontdek hoe.
Lees het artikel
rPet recycleerbare plastic flessen
Engagement
Water
100% gerecycleerde plastic waterflessen? BRU® doet het! 
Engagement
Water
Dankzij recyclage produceert BRU® nauwelijks nieuw plastic of afval. Al onze flessen zijn van 100% gerecycled en recycleerbaar plastic.
Lees het artikel

Ontdek de andere artikels