9 tips voor een geslaagde barbecue mét side dishes
Title H2
Title H2
Een pastasalade én aardappelen met lookboter? Die twee passen gewoon niet bij mekaar. Zorg voor een samenhangend geheel en kies voor één van de twee. Op de volgende BBQ kies je dan voor de andere optie. Zo is élke BBQ die je organiseert anders.
2. VERSE KRUIDEN.
“Verse kruiden liggen als eerste in mijn winkelmandje als ik boodschappen doe voor een BBQ.” – Messy Chef Jelle
Ga voor verse kruiden als je boodschappen doet voor je BBQ. Zo zorgen een paar takjes rozemarijn op de kolen voor veel smaak en geur. Een lekker kippetje afwerken met verse tijm is hemels en wat fijngesneden basilicum of munt brengen je tomatensalade naar een hoger niveau. Maar ook bieslook en peterselie zijn vaste BBQ-feestgangers.
Title H2
Een tomatensalade zet je nooit in de koelkast, want dan wordt hij waterachtig. Het beste is om de tomaten een halfuur voor het serveren pas te snijden, een sjalotje toe te voegen en dan te kruiden met peper, grof zout en olijfolie. Zo komen alle smaken vrij. Leg de tomaten op hun zijkant om ze in mooiere plakjes te snijden. Werk je tomatensalade af met verse kruiden, voeg eventueel iets romigs toe zoals wat kaas, of iets fruitig en fris, zoals sinaasappel.
4. SERVEER EENS EEN VOLLEDIGE SLA.
Title H2
Zo heb je controle over de gaartijden en moet je niet voortdurend naar de tafel lopen om je gasten bij te vullen. Neem een grote schaal of bord, haal het vlees op hetzelfde moment van het rooster en laat nog 2 minuten rusten onder wat folie. Snijd je vlees in mooie stukken, kruid bij, werk af met wat verse kruiden of olijfolie en zet het bord gewoon in het midden van de tafel.
6. HEB JE JE VLEES GEMARINEERD, DEP HET DAN VOOR HET BAKKEN EEN BEETJE AF MET EEN VEL KEUKENROL.Zo voorkom je dat de olie op het vuur drupt, met vlammen en aangebrande stukjes tot gevolg. Maak je ribbetjes, gaar ze dan al even voor in de oven. Op die manier krijg je zeer zachte en sappige ribbetjes die je dan maar moet afwerken op de BBQ.
7. KIES VOOR WARME EN KOUDE ZONES OP DE BBQ.
Een plek waar veel gloeiendhete kolen liggen en eentje waar er bijna geen liggen, maar waar het nog steeds warm is. Zo kan je perfect een steak lekker dichtkorsten terwijl je je kip aan de zijkant op het gemak laat garen.
Title H2
“Het is niet omdat we barbecueën dat je je eten niet mooi kan presenteren.” – Messy Chef Jelle
Een groot plateau met tomaatjes ziet er lekkerder uit dan een gewone witte kom. De regel is dat je de inhoud van de schaal of kom moet kunnen zien als je op je stoel zit. Moeten rechtstaan om te kijken of er nog iets in de kom zit is niet OK.
9. WEES VOORBEREID.