Hoe regel je een lokale barbecue met vrienden?
Title H2
Het lokale menu van onze vriendenbarbecue
Het lokale menu van onze vriendenbarbecue
Vlees en gevogelte
Varkensribbetjes, rundvleesspiesjes, kalfskoteletjes, kipdrumsticks of de eeuwige chipolata’s... Alles is goed, zolang het maar van de slager om de hoek komt. Voor een lokale barbecue geven we natúúrlijk de voorkeur aan lokaal vlees en gevogelte. Voor de smaak, omdat het ethisch correct is en omdat je lokale slager of producent de allerbeste culinaire adviseur is!
Vis
We denken er niet vaak genoeg aan, maar is er iets lekkerder dan gegrilde vis? En dat met de Noordzee vlak naast de deur! Je kiest best een lokale vis met stevig vlees. Zo ben je zeker dat hij niet uiteenvalt op de barbecue. Tijdens dit mooie seizoen vind je aan de kraampjes van de vismarkten aan de kust de heerlijkste zeebaars, hondshaai of zelfs makreel om te grillen.
Title H2
Kaas
Kaas op de barbecue? Da’s een grote JA, of het bedoeld is als vleesalternatief, dessert of voorgerecht. Je kan kaas op verschillende manieren gebruiken tijdens een geslaagde barbecue met vrienden. Voor de beroemde “Camembert op de barbecue”, die gaart in de hete sintels, kies je best een Belgische "Camembert"-achtige kaas, zoals Camarck. En wil je indruk maken op je vrienden? Maak dan rollades met Belgische brie. Wikkel stukjes brie in reepjes courgette of spek, zet ze eventueel vast met kleine tandenstokers en leg ze direct op de grill. En ze kunnen ook op een spiesje met groenten. Succes gegarandeerd! Tot slot: als je vegetariër bent of ooit een vegetarische vriend hebt uitgenodigd op een barbecue, dan ken je waarschijnlijk halloumi, de Cypriotische gegrilde kaas. Maar wist je dat er ook een Belgische variant bestaat? Berloumi van de kaasmakerij De Zuivelarij in Oost-Vlaanderen. Gril hem gewoon in plakken op de barbecue, en serveer er heerlijke seizoensgroenten bij.
Groenten
Over groenten gesproken: laten we het niet enkel hebben over salades. Ook onze mooie Belgische groenten mogen tijdens een barbecue in vuur en vlam staan. Of je ze nu in spiesjes of volledig gebruikt, zoals paprika's en aubergines, je besprenkelt ze best altijd met een beetje olijfolie en een paar tuinkruiden (oregano, rozemarijn, tijm, enz.) voordat je ze op de grill legt. Champignons zijn ook heel lekker op de BBQ. Marineer ze met een beetje balsamicoazijn, olie, knoflook, komijn en paprikapoeder, of vul ze met kaas met fijne kruiden. En waarom ook niet een geroosterd slahart of bloemkool? Alle seizoensgroenten zijn geschikt! Hier vind je de kalender met seizoensgroenten en -fruit.
Title H2
Dranken
Gegrild eten en zonneschijn maken je dorstig. Vergeet niet om voldoende te drinken tijdens je barbecue met vrienden. Bewaar verschillende flessen met het licht bruisende water van BRU® in je koelkast, om puur te drinken, of op smaak gebracht met fruit en/of kruiden, of in mocktails. We hebben 3 lokale mocktailrecepten voor je samengesteld. Bekijk ze hier!
Heb je nu volop nieuwe ideeën voor je barbecue? Dan hoef je enkel nog een mooi gedecoreerde 100% lokale tafel in je tuin te zetten en je inkopen te doen in de winkel in je buurt. Want lokaal eten en drinken? Da’s essentieel. Je ontdekt het in onze samenwerking met drie Belgische topchefs.