Gebakken Peren met een fles BRU water erbij 

In Luik zitten ze met de Gebakken Peren! 
Een creatie van @alia.rds 

Het antwoord komt van Luikse influencer Alizée, die met veel plezier een heerlijk recept uit haar eigen streek deelt: Gebakken Peren!

Bestaat er zoiets als lokaal eten voor lekkerbekken? Het antwoord komt van Luikse influencer Alizée,
die met veel plezier een heerlijk recept uit haar eigen streek deelt: Gebakken Peren!

Title H2

Alizée werd geboren in 1994, in de provincie Luik. Van haar ouders kreeg ze de zin in lekker eten mee, waardoor ze uren in de keuken doorbracht en een echte “cuisinista” werd. En ze deelt haar culinaire creaties heel graag met haar vrienden!

Ingrediënten voor 3 personen

3 grote peren (type Doyenne)
2 grote eetlepels Luikse siroop
1 theelepel kaneel
3 kaneelstokjes
30 g bruine suiker
150 ml kokend water
Gebakken Peren in een ovenschaal Gebakken Peren in een ovenschaal

Title H2

Voorbereiding

Warm de oven voor op 175 graden. Meng in een steelpan de Luikse siroop, de bruine suiker, de kaneel en de kaneelstokjes. Voeg daarna het water toe en breng het mengsel aan de kook, zodat het indikt. Snijd dan de peren doormidden (of laat ze heel zoals in het echte recept, maar dat is iets minder mooi) en leg ze in een ovenvaste schaal.
Giet de siroop royaal over de peren, zodat ze ondergedompeld worden en zet ze 1,5 uur in de oven. Zijn de peren zacht? Serveer ze dan met een beetje slagroom.

Zo, je Gebakken Peren zijn klaar! Échte Luikenaars genieten van deze lokale klassieker nadat ze zich tegoed gedaan hebben aan die andere Luikse classic: Luikse balletjes. Tip: zorg voor je eigen persoonlijke toets en voeg bijvoorbeeld wat fruit naar keuze toe.
Gebakken Peren met een fles BRU erbij  Gebakken Peren met een fles BRU erbij 

Title H2

Een heerlijk streekgerecht verdient natuurlijk ook een fijn lokaal water, zoals BRU®! Zijn neutrale smaak en laag zoutgehalte doen elk gerecht alle eer aan. Proost en “bon appétit”!

Ontdek de andere gerechten