Wat is de MICHELIN groene ster? Wie is ermee beloond?
Wat betekent de groene ster van MICHELIN Gids Benelux?
Wat betekent de groene ster van MICHELIN Gids Benelux?
Verantwoord en duurzaam consumeren is de toekomst. Dat weten ook de MICHELIN gidsen in België, Nederland en Luxemburg, die de groene ster hebben gelanceerd. De ster betekent een pluim voor chefs die strijden voor een duurzame toekomst. Met de groene ster wil de MICHELIN Gids initiatieven steunen die de ecologische voetafdruk verkleinen. Daarom mag ook elke chef met een groene ster zijn boekje opendoen over hoe zij streven naar een duurzame toekomst. Benieuwd hoe BRU® haar steentje bijdraagt aan milieubescherming?
Winnaar groene ster: BRU® restaurant Hors-Champs - Chef Stefan Jacobs
Chef Stefan Jacobs ademt lokale gastronomie. De chef van Hors-Champs in Gembloux toont zijn diep respect voor de natuur elke stap van zijn proces. Zo laat hij zijn menu leiden door wat zijn eigen moestuin en zijn lokale handelaars te bieden hebben. Of hij daar stopt? Nee, natuurlijk niet. Milieubescherming zit in het DNA van het sterrenrestaurant Hors-Champs. De aandacht voor duurzaam consumeren vind je bijvoorbeeld ook in het feit dat het restaurant een ecologisch alternatief gebruikt voor plasticfolie. Geniet er van een heerlijk lokale en duurzame menu met je heerlijke lokale en duurzame fles BRU®.
Winnaar groene ster: BRU® restaurant Arabelle Meirlaen - Chef Arabelle Meirlaen
Winnaar groene ster: BRU® restaurant Arabelle Meirlaen - Chef Arabelle Meirlaen
De natuur is nooit ver weg bij Arabelle Meirlaen. De chef van het sterrenrestaurant in Marchin kookt niet alleen lokaal, maar geeft elk gerecht de flair van een wandeling in de natuur. Het belang van verantwoord consumeren zit ingebakken in het hele restaurant. De chef probeert daarom naar eigen zeggen zo autonoom mogelijk te zijn, en met 75 procent van hun groenten en fruit afkomstig uit eigen tuin lijkt dat aardig te lukken. Ontdek haar natuurlijke, lokale meesterwerken en maak het geheel af met een natuurlijk bruisende én lokale fles BRU®.
Winnaar groene ster: BRU® restaurant L’air du Temps – Chef Sang Hoon Degeimbre
De vierkantshoeve op het Naamse platteland van Chef Sang Hoon Degeimbre is het walhalla van duurzame en lokale gastronomie. De verbinding met de natuur proef je niet enkel in het eten, maar zit ook in de essentie van het sterrenrestaurant. Het grote uithangbord hiervan is het zicht op de moestuin van 5 hectare, die naar eigen zeggen zo’n 95% procent van de groenten levert. Lokaal en gastronomisch eten én drinken? Daarvoor moet je bij BRU® restaurant L’air du Temps zijn, winnaar van een groene ster. Nog meer genieten van gastronomie in de Belgische natuur?
Lokaal eten en drinken is belangrijk. Voor jezelf en voor onze natuur. Gelukkig hoef je daarmee niet in te boeten aan gastronomie. Dat tonen onze groene sterrenrestaurants. Blijf lokaal genieten. Blijf lokaal drinken, met je parelende fles BRU®. Smakelijk.