Restaurant van de maand: Den Bonten Oss

Restaurant van de maand: Den Bonten Oss

Title H2

Je hebt het gemerkt: nu de zomer in aantocht is, zijn we bij BRU® helemaal ‘into’ barbecueën. Logisch dus, dat ons restaurant van de maand een heus barbecuerestaurant is: Den Bonten Oss in hartje Lommel. Eigenaar Hanneke Borrenberghs verwelkomt ons met open armen in haar prachtige zaak.

Title H2

Den Bonten Oss draait helemaal rond barbecueën. Hoe kwam je op dat idee?

Het barbecueconcept is een idee van mijn partner, die heel graag achter de barbecue staat. Hij wou van zijn hobby zijn beroep maken en is nu de chef hier in de keuken.

Voelde je dat er in regio Lommel behoefte was aan een barbecueconcept?

Ja, dat was er nog niet en wij wilden graag iets anders-dan-anders doen. We hadden al verschillende horecazaken en in onze tweede zaak hebben we het barbecueconcept al op poten gezet. En sinds een jaar zitten we nu met ons derde restaurant, Den Bonten Oss, op onze huidige locatie, in hartje Lommel.

Jullie zijn voor een ‘American style’ barbecuerestaurant gegaan?

Ja, wij zijn fan van de Amerikaanse barbecuestijl, met ‘low & slow cooking’. Zo gaar je je product zonder dat het verbrandt of uitdroogt. En dankzij onze open keuken met grote grill, ‘kamadobarbecue’ (Big Green Egg 2XL) en onze ‘smoker’ op ons terras kunnen onze klanten meegenieten van het bereidingsproces.

Jullie doen zowel vlees als vis als veggie. Is dat een bewuste keuze?

Ja, niet iedereen houdt van vlees en we wilden ook vegetariërs een fijne barbecuebeleving geven met een aantal lekkere vegetarische gerechten. Maar ook de visliefhebber kan genieten van een lekker stukje vis. Warm gerookte zalm is een van de specialiteiten van de chef en da’s elders in de streek bijna niet te vinden.

Title H2

Jullie hebben jullie nieuwe zaak opgestart in het midden van de coronacrisis. Was dat geen risico?

Door corona hebben wij onze vorige zaak verplicht moeten sluiten. We hebben toen van die situatie gebruik gemaakt om in Lommel een nieuwe locatie te zoeken, waar ons barbecueconcept beter tot zijn recht zou komen. In die zin was die zoektocht dus een geluk bij een ongeluk.

Jullie interieur ziet er fantastisch uit, met bijzonder smaakvolle elementen. Heel typisch en passend binnen jullie barbecueconcept.

 Het is grappig, maar dat prachtige interieur was er al toen we de zaak overnamen. De vorige eigenaar heeft daar ook een prijs mee gewonnen. Het interieur past heel goed bij de barbecuebeleving en tilt heel het restaurant naar een hoger niveau. Exact wat we wilden.

Title H2

Hoe belangrijk is ‘Eet lokaal. Drink lokaal.’ voor jullie, in jullie ‘barbecuerestaurant met Amerikaanse touch’?

Heel belangrijk. Voor onze ingrediënten willen we vooral kleinere, lokale producenten promoten. Grote merken zie je al genoeg. Ook voor de drank gaan we voor lokaal, met plaatselijke Limburgse brouwers, waar we nauw mee samenwerken.

Ons vlees proberen we ook zo kort mogelijk bij de ‘bron’ te gaan halen. Daarom werken we met natuurvlees uit de Veluwe in Nederland. Maar eerlijk is eerlijk: omdat het essentieel is voor ons concept, importeren we ook het kwaliteitsvlees van Amerikaanse, grasgevoederde runderen.

En jullie kozen ook voor BRU®. Bewust?

Ja, BRU® is niet alleen een lokaal water, maar klanten associëren het ook met een verfijnde eetbeleving. Dat is iets wat we graag wilden beklemtonen. BRU® past dus heel mooi binnen het verhaal van onze zaak.

Hoe belangrijk is water in jullie restaurant?

Als we de bestelling van de drank opnemen, vragen we ook altijd of de klanten water willen. Da’s eigenlijk een standaardvraag. En 9 van de 10 keer komt er een “ja” als antwoord. Dan weet je wel hoe belangrijk het is om water te schenken aan tafel, he.

 

Absoluut! Bedankt en succes!

Title H2

Wil je dit restaurant graag zelf ontdekken? Surf dan naar www.bontenoss.be

Den Bonten Oss – Dorp 34, 3920 Lommel

Title H2

0
BRU® - Restaurant van de maand: Canapé
Voor wie houdt van lekker aperitieven, is er nu de nieuwe hotspot Canapé in Tervuren. Niet zomaar een restaurant maar een uniek apero-concept dat een nieuwe draai geeft aan het typische aperitiefmoment. Topchef Jeroen De Pauw legt ons uit wat Canapé zo uniek maakt.
Meer weten
0
BRU® - De perfecte barbecue? BRU® helpt je uit de nood!
Met deze tips zorg jij voor dé perfecte zomerse BBQ met vrienden en familie. Grillen, veggi BBQ, side dishes of een lekker apéro drankje? BRU® helpt je uit de nood! grillen, side dishes, veggie én BRU®-mocktails.
Meer weten

Ontdek de andere artikels