Title H2

6 tips om je BBQ “veggie good” te maken!

Title H2

Wil je graag weten hoe je helemaal veggie uit de hoek kunt komen op de BBQ om je veggie vrienden ook te verwennen met zalig BBQ-lekkers? Dat kan!

Met vlees- en visvervangers en groenten en fruit maak je op de BBQ de heerlijkste gerechten klaar, zéker als je gebruik maakt van fijne kruiden en marinades (net zoals bij vlees- en visgerechten, eigenlijk). Hier volgen 6 tips van culinair blogger Alizée Arrendondas om van het veggie gedeelte van je BBQ ook een culinair spektakel te maken.

Title H2

1. GA VOOR SEIZOENSGROENTEN.

Koop geen aubergines en courgettes vóór juni. Ze zullen immers veel beter smaken als ze in het seizoen zijn. In mei gaan we nog voluit voor witte en groene asperges, de laatste champignons, wortelen in bosjes en aardappelen, natuurlijk! Er zijn dan ook weer paprika's, die zalig smaken als ze goed geroosterd zijn. En waarom voor het dessert niet gaan voor rabarber op de barbecue? Gekarameliseerd en lichtjes gerookt wordt dat zéker een hoogtepunt van je BBQ-spektakel.


2. MARINADES
.

De lekkerste groenten krijg je door ze eerst te marineren. Alizée mengt bijvoorbeeld graag olijfolie, balsamicoazijn, sinaasappelsap en ahornsiroop. Ze marineert haar wortelen 1 uur voor ze ze kookt en dat maakt duidelijk verschil!

Title H2

3. KRUIDING.

De groenten worden niet alleen gemarineerd, maar ook gekruid. Waarom klassieke aardappelen serveren als je ze kunt kruiden met gerookt paprikapoeder, cayennepeper en oregano? Nog meer smaak!

4. SIDE DISHES EN SAUZEN.

Ben je bij een BBQ ook altijd zo benieuwd naar de side dishes en hun presentatie? Wij wel! Verras je gasten dus door origineel uit de hoek te komen! Ga voor een paar lekkere salades, zoals een aardbeien-linzen- en aspergesalade, of een mix van geroosterde kikkererwten, bloemkool en harissa. Of probeer eens een yoghurtsausje met citroen en dille of een chimichurri met peterselie, als je een pittiger bordje wilt.

 

Title H2

5. LEVE DE GROENTJES.

Broccoli is rijk aan ijzer. Dit zorgt ervoor dat je het perfect kan grillen op je BBQ. Probeer voor je volgende BBQ festijn je broccoli eens te marineren in olijfolie, citroensap, oregano, zout en een snufje gerookt paprikapoeder. Zalig!

6. VERVANG VLEES DOOR TOFU.

Gebarbecuede tofu-spiesjes gemarineerd in sesamolie, soja en ahornsiroop zijn ook een prima manier om vlees te vervangen. Smakelijk!

Title H2

Zeg nu zelf, met deze tips krijgt je veggie BBQ toch een zalig culinaire boost? En het leuke is dat ook niet-vegetariërs er het water in de mond krijgen.

Title H2

Eettips voor een barbecue met vrienden
Aan tafel
Hoe regel je een lokale barbecue met vrienden?
Aan tafel
Ben je op zoek naar lekkere eettips voor een barbecue met vrienden? Bekijk samen met BRU® welke lokale ingrediënten je op de BBQ kunt leggen.
Met BRU®-mocktails wordt het het een (natuurlijk) bruisende zomer!
Met BRU®-mocktails wordt het het een (natuurlijk) bruisende zomer!
BRU® - Met BRU®-mocktails wordt het het een (natuurlijk) bruisende zomer!
0
BRU® - 9 tips voor een geslaagde barbecue mét side dishes
BRU® - 9 tips voor een geslaagde barbecue mét side dishes
0
BRU® - 10 tips van The BBQ Bastard die van je BBQ een succes maken
BRU® - 10 tips van The BBQ Bastard die van je BBQ een succes maken

Title H2