Title H2

Ardense Royal Toast

Title H2

Voor 4 personen

Verse room
Fleur de sel
Ardense ham
500 g Crémant
45 g suiker
2 blaadjes gelatine
Taartjes van filodeeg
Vlierbloesem

De boter bereiden
- Klop de verse room tot boter.
- Voeg een snufje fleur de sel toe.
- Droog de boter met een papieren handdoek. 

De ham bereiden
Snijd de Ardense ham in kleine stukjes.

Title H2

De Crémant-gelei bereiden

- Meng 500 g Crémant met 45 g suiker in een steelpan.
- Verwarm het mengsel zachtjes tot de suiker is opgelost.
- Week de 2 blaadjes gelatine in koud water om ze zacht te maken.
- Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe aan het warme mengsel en roer tot ze helemaal zijn opgelost. 

Samenstelling

- Gebruik filodeegtaartjes als basis.
- Leg een laagje gezouten boter op elk taartje.
- Leg de stukjes Ardense ham erop.
- Giet de Crémant-gelei voorzichtig over elk taartje. 
- Werk af door het bord te versieren met vlierbloesems.

Smakelijk!

Title H2

Wandelpad in de Ardennen
Lokaal
Gastronomie
Gastronomisch weekend in de Belgische Ardennen.
Lokaal
Gastronomie
Ontdek de gastronomie in Wallonië! Ideeën voor een wandeling rond de beste restaurants in de Ardennen om kennis te maken met lokale gastronomie.
Lees dit artikel
0
Hibiscus-Gember Mocktail
Hibiscus-Gember Mocktail
Lees dit artikel
0
Tarbot en langoustine met vanille, door Arnaud Munster
Een ode aan het lekkers uit de zee: maak indruk op je gasten met deze tarbot en langoustine met vanille. Een spectaculair recept van topchef @arnaud_munster!
Lees dit artikel
0
Sophie & Nicolas: élke week nieuwe verrassingen op je bord
Laat je culinair verwennen door de regionale, gastronomische keuken van Sophie & Nicolas, die je wekelijks verrassen met nieuwe, verfijnde gerechten.
Lees dit artikel

Ontdek de andere artikels