Zo maak je een heerlijke, gegratineerde versie van Belgische mosselen  

Gegratineerde mosselen met Oud Brugge-kaas 

Nog zo’n heerlijke Belgische klassieker, die al in ontelbare varianten bestaat.

Hmmm... mosselen. Nog zo’n heerlijke Belgische klassieker, die al in ontelbare varianten bestaat.
Hier zie je hoe Ellen van @kokerellen haar eigen persoonlijke én lokale toets toevoegt


 

Title H2

Deze influencer was op zoek naar een gezonde levensstijl. Het resultaat van die zoektocht? Een passie voor het bereiden van gezond en lekker eten. Ellen kookt graag snel, simpel, gezond en vooral zonder veel poespas. Verder wijkt ze graag af van de traditionele keuken en experimenteert ze met bekende en minder bekende combinaties.
 
Ingrediënten voor 4 personen
 
500 g mosselen
1 sjalotje
1 teentje look
30 g boter/olijfolie
100 g Oud Brugge kaas, geraspt
Verse peterselie

Title H2

Bereiding

Spoel de mosselen goed af en verwijder al het vuil. Gebruik alleen mosselen die gesloten zijn of sluiten als je erop tikt met een mesje.
Laat de mosselen uitlekken en doe ze in een pot. Zet op het vuur, plaats het deksel op de pot en laat ze zo'n 3 tot 5 minuten stomen tot alle mosselen open zijn. Laat ze dan uitlekken.

Snijd ondertussen de look en het sjalotje zo fijn mogelijk. Smelt de boter of de olijfolie in een pannetje en voeg de look en sjalot toe. Fruit zo'n 3 minuten, tot de sjalot glazig is. Kruid met peper en zout.
 
Haal de bovenste schelp van elke mossel en schik ze in een ovenvaste schaal. Verdeel er de kruidige boter of olijfolie over en strooi daarbovenop de gemalen Oud Brugge-kaas. Plaats de schotel 4 tot 6 minuten in de oven onder de grill, tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Haal de schotel uit de oven en serveer meteen.
 
Werk aan tafel af met wat fijngehakte peterselie en offreer je gezelschap een parelend glas BRU®, zodat het optimaal kan genieten van dit heerlijke lokale gerecht.
Smakelijk!

Ontdek de andere recepten