Ontdek het recept voor gehaktballetjes van @Helenkookt 

Lekkere met kaas gevulde gehaktballetjes en een herfstsalade 

Title H2

Geen gebrek aan originaliteit of smaak bij dit recept voor gevulde gehaktballetjes! Volg de aanwijzingen van influencer @Helenkookt stap voor stap en bereid een heerlijk seizoensgerecht.

Title H2

Helen van @Helenkookt is 26 jaar en woont in Antwerpen. Omdat ze door haar werk niet heel veel tijd in de keuken kan doorbrengen, gaat ze voor eenvoudige recepten, die makkelijk te realiseren zijn, maar tóch boordevol smaak zitten!

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de herfstsalade:

200 gr parelcouscous
1 groentebouillonblokje
1 rode ui
250 gr schoongemaakte spruiten
1 okkernoot
100 g fijngesneden jonge spinazie
1 handvol munt, fijngehakt
Sap van 1/2 citroen
Olijfolie
Zout en peper
1 theelepel Happy Roots-kruiden

Voor de gevulde gehaktballen:

500 gr gehakt (varken/kalfsvlees)
1 ei
4 eetlepels paneermeel (als je gehakt te nat is, voeg dan wat meer paneermeel toe)
1 sjalot, fijngesnipperd
1 blok jonge kaas
1 theelepel satékruiden
Zout en peper naar wens 
Lekkere met kaas gevulde gehaktballetjes en een herfstsalade Lekkere met kaas gevulde gehaktballetjes en een herfstsalade

Title H2

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met een bouillonblokje. Giet af en scheid de korrels voorzichtig. Bewaar. Maak ondertussen de groenten klaar: schil en snipper de rode ui. Snijd de okkernoot in kleine stukjes (met of zonder schil naar eigen smaak). Snijd tot slot de spruiten doormidden. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper, zout en kruiden. Zet 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd ondertussen de kaas in kleine blokjes of koop kant-en-klare blokjes. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, fijngehakte sjalotten en breng op smaak met peper, zout en satékruiden. Maak 10 tot 12 balletjes, laat een opening vrij voor de kaas. Breng de kaasblokjes in in de gehaktballen en sluit ze goed af, zodat de kaas niet uitloopt tijdens het koken. Bak de gehaktballen bruin in een beetje boter op middelhoog vuur. Bak daarna nog 5 tot 7 minuten in de oven samen met de groenten.

Stel vervolgens de salade samen: meng de couscous met het sap van 1/2 citroen, de verse munt en de (jonge) spinazie. Leg de gebakken groenten erop en werk af met de gevulde gehaktballetjes. Smakelijk!
Voor de herfstsalade Voor de gevulde gehaktballen Voor de herfstsalade Voor de gevulde gehaktballen

Title H2

Geniet nog méér van deze gevulde gehaktballetjes: serveer ze met een fles BRU®. BRU® is niet alleen een natuurlijk bruisend én lokaal water, maar het doet ook alle smaken van je bereidingen tot hun recht komen.

Ontdek de andere artikels

heerlijke, simpele gerechten voor alle gelegenheden

100% lokale Luikse salade door chef Stefan Jacobs
Gastronomie
Aan tafel
Zo maak je chef Stefan Jacobs’ Luikse salade.
Gastronomie
Aan tafel
BRU® is even lokaal als... de authentieke Luikse salade. Eet lokaal met het recept van chef Stefan Jacobs' 100% gastronomische versie.
Maak dit recept
100% lokale garnaalkroketten door chef Willem Hiele
Gastronomie
Aan tafel
Zo maak je chef Willem Hieles lokale garnaalkroketten
Gastronomie
Aan tafel
BRU® is even lokaal als... onze legendarische garnaalkroketten. Ontdek het 100% lokale recept van chef Willem Hiele.
Maak dit recept