Title H2

Herfstwafels met wortelen, kaas en kleurrijke kruiden

Title H2

Voor ongeveer vijftien wafels

250 g bloem 
25 cl melk 
65 g gesmolten boter 
200 g gestoomde en gemixte wortelen 
1 geraspte wortel 
100 g geraspte kaas naar keuze 
1 rode ui, fijngesneden 
1 el bakpoeder 
Gehakte platte peterselie 
Provençaalse kruiden 
Gerookt paprikapoeder

Title H2

Bereiding
- Mix de gekookte wortelen tot een gladde puree.
- Doe de puree in een kom, meng met de boter en voeg dan beetje bij beetje de melk en de bloem toe.
- Voeg de kaas, geraspte wortel, kruiden, paprikapoeder en gesnipperde ui toe en breng op smaak met zout en peper.
- Meng alles goed door elkaar, voeg dan het bakpoeder toe en meng snel.
- Giet een lepel beslag in het wafelijzer en bak 3 tot 4 minuten.
- Herhaal tot al het beslag op is.

Voilà, nu enkel nog serveren ... Smakelijk!

Tip: Een paar wafels méér maken? Zeker doen, want deze wafels kan je makkelijk invriezen.

Title H2

Wil je een avondje op restaurant winnen ter waarde van € 150?
Deelnemen

Title H2

0
Tarbot en langoustine met vanille, door Arnaud Munster
Een ode aan het lekkers uit de zee: maak indruk op je gasten met deze tarbot en langoustine met vanille. Een spectaculair recept van topchef @arnaud_munster!
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Ardense Royal Toast
Gastronomie
Het recept voor Ardense Royal Toast van onze chef Arnaud Munster.
Lees dit artikel
0
’t Werftje: het oudste restaurant van Zeebrugge
Vandaag nemen we je mee naar ’t Werftje, “het oudste cafeetje” van Zeebrugge. De zaak staat langs de hele Belgische kust bekend voor zijn vriendelijke sfeer en zijn zeevruchten – vooral de garnaalkroketten!
Lees dit artikel
0
Gastronomie
De tafel van NE5T: hoogstaande momenten aan de Citadel van Namen
Gastronomie
Hoog boven de stad Namen, vlakbij de Citadel, vind je hotel NE5T. Het is een uitzonderlijke, luxueuze plek vol ontspanning, die ook een uitstekend restaurant herbergt.
Lees dit artikel

Ontdek de andere artikels