Title H2

L’Atelier de Bossimé: een uniek culinair concept

Title H2

Deze keer nemen we je mee op culinaire ontdekkingstocht naar het dorpje Loyers, op een steenworp van Namen. Daar vind je gastronomisch restaurant “l’Atelier de Bossimé” in een prachtig gerestaureerde boerderij.

Title H2

L’Atelier de Bossimé

Tweemaal nieuw
Laat je verrassen door nieuwe smaken én een nieuwe aanpak. Want chef Ludovic Vanackere heeft niet enkel een passie voor smaken, hij gaat ook voor duurzaam en lokaal. Daarom kiest hij samen met zijn team én andere lokale ambachtslieden voor een unieke aanpak.

Het concept
In de keuken legt de chef de lat alvast hoog: hij gaat voor pure kwaliteit uit de korte keten, en werkt in functie van de seizoenen. In l’Atelier de Bossimé krijg je dus heerlijke seizoensgerechten op je bord, met groenten en kruiden die uit eigen tuin komen.

Het grote doel
Van het veld recht naar je bord, via een ecologisch verantwoorde keuken zónder afval. In l’Atelier du Bossimé geniet je in elk seizoen van een aangepast en uniek menu in vier, vijf of zes verrassende gangen.

Title H2

Coworking

Chef Ludovic haalt ook inspiratie uit de expertise van andere lokale producenten. Hij werkt met hen samen in het agrarisch coworkingcentrum dat hij in 2014 oprichtte. Daar ontstonden teeltmethodes die, van bron tot bord, kaas, vlees, vis en groenten opleveren die je nergens anders vindt.

En de smaken?

Die zijn echt uniek en werden al uitvoering geroemd door recensenten zoals Gault & Millau en Michelin. Je hebt dus redenen genoeg om je te laten verrassen door chef Ludovic en zijn team!

BRU® als extra smaakmaker

Natuurlijk vind je bij L’Atelier de Bossimé ook BRU®. Ons water is ideaal om alle heerlijke smaken uit Ludovics keuken volledig tot hun recht te laten komen. Bovendien herkennen we ons heel erg in het gemeenschappelijke engagement voor het lokale én zijn we dol zijn mooie culinaire verhaal.

We wensen je veel gastronomisch genieten toe in L’Atelier de Bossimé!

L’Atelier de Bossimé
Rue Bossimé 2B
5101 Loyers
+32 (0)478 13 71 25
https://www.atelier-de-bossime.be/

Title H2

Title H2

0
BRU® - Restaurant van de maand: Canapé
Voor wie houdt van lekker aperitieven, is er nu de nieuwe hotspot Canapé in Tervuren. Niet zomaar een restaurant maar een uniek apero-concept dat een nieuwe draai geeft aan het typische aperitiefmoment. Topchef Jeroen De Pauw legt ons uit wat Canapé zo uniek maakt.
Lees dit artikel
0
BRU® - 9 tips voor een geslaagde barbecue mét side dishes
BRU® - 9 tips voor een geslaagde barbecue mét side dishes
Lees dit artikel
0
Hibiscus-Gember Mocktail
Hibiscus-Gember Mocktail
Lees dit artikel
0
Tarbot en langoustine met vanille, door Arnaud Munster
Een ode aan het lekkers uit de zee: maak indruk op je gasten met deze tarbot en langoustine met vanille. Een spectaculair recept van topchef @arnaud_munster!
Lees dit artikel