Til je feestapero’s naar een hoger niveau, met de mimosa-eieren met truffel van @fouettmagic. Ontdek het recept voor deze feestelijke, verfijnde hapjes die je heel makkelijk kunt maken. Serveer ze met een fles BRU® x Denis Meyers, de limited edition die woorden laat sprankelen op je feesttafel.
Title H2
Title H2
Title H2
Ingrediënten:
6 eieren
2 el mayonaise (zelfgemaakt of goede kwaliteit)
1 eetlepel Tartufata (een specerij op basis van truffels, champignons en olijfolie)
2 plakjes Ardense ham
Een paar takjes platte peterselie
Peper en zout
Title H2
- Kook de eieren 10 minuten in kokend water (ze moeten hardgekookt zijn).
- Spoel ze af onder koud stromend water en pel ze voorzichtig.
- Snijd elk ei in de lengte doormidden en verwijder de dooiers. Doe de dooiers in een kom en zet de eiwitten apart.
- Plet de eierdooiers met een vork tot ze goed verkruimeld zijn.
- Voeg de Tartufata en mayonaise toe. Meng tot een gladde massa.
- Breng op smaak met een snufje zout en peper.
De hamschilfers bereiden:
- Leg de plakjes Ardense ham op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Plaats 10 tot 12 minuten in de oven op 180°C, tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Laat afkoelen en breek in kleine stukjes.

Title H2
Afwerking:
- Doe het eigeelmengsel in een spuitzak (met spuitmond).
- Vul elke helft royaal met eiwit, zodat er een mooi rozet ontstaat.
- Voor een fris accent voeg je een blaadje platte peterselie toe aan elk ei.
- Bestrooi met de hamschilfers voor extra knapperigheid en smaak
Serveertip: vul de eieren vlak voor je ze serveert en dien je hapjes gekoeld op. Zo behoud je hun textuur en fijne smaak.
Smakelijk!

Title H2
BRU® x Denis Meyers: een limited edition die woorden laat sprankelen op je feesttafel
Voor de feestdagen lanceert BRU® een limited editie van haar fles. Die werd ontworpen door Denis Meyers, de Belgische kunstenaar die bekend staat om zijn werk waarin woorden centraal staan. Hij heeft woorden geselecteerd die passen bij de geest van BRU®. Zijn wens voor de feestdagen? Dat je je gasten zou uitnodigen om op het flesetiket woorden te vinden die écht aanspreken. Zo wordt de fles een echte ‘bron’ van interactie en uitwisseling.
“Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie heel gelukkige en bruisende feesten te wensen!”
Denis Meyers
Title H2



