Title H2

Mimosa-eieren met truffels

Title H2

Til je feestapero’s naar een hoger niveau, met de mimosa-eieren met truffel van @fouettmagic. Ontdek het recept voor deze feestelijke, verfijnde hapjes die je heel makkelijk kunt maken. Serveer ze met een fles BRU® x Denis Meyers, de limited edition die woorden laat sprankelen op je feesttafel.

Title H2

Voor 6 personen

Ingrediënten:

6 eieren
2 el mayonaise (zelfgemaakt of goede kwaliteit)
1 eetlepel Tartufata (een specerij op basis van truffels, champignons en olijfolie)
2 plakjes Ardense ham
Een paar takjes platte peterselie
Peper en zout

Title H2

De eieren bereiden:
- Kook de eieren 10 minuten in kokend water (ze moeten hardgekookt zijn).
- Spoel ze af onder koud stromend water en pel ze voorzichtig.
- Snijd elk ei in de lengte doormidden en verwijder de dooiers. Doe de dooiers in een kom en zet de eiwitten apart.
- Plet de eierdooiers met een vork tot ze goed verkruimeld zijn.
- Voeg de Tartufata en mayonaise toe. Meng tot een gladde massa.
- Breng op smaak met een snufje zout en peper.

De hamschilfers bereiden: 
- Leg de plakjes Ardense ham op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Plaats 10 tot 12 minuten in de oven op 180°C, tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Laat afkoelen en breek in kleine stukjes.

Title H2

Afwerking:
- Doe het eigeelmengsel in een spuitzak (met spuitmond).
- Vul elke helft royaal met eiwit, zodat er een mooi rozet ontstaat.
- Voor een fris accent voeg je een blaadje platte peterselie toe aan elk ei.
- Bestrooi met de hamschilfers voor extra knapperigheid en smaak

Serveertip: vul de eieren vlak voor je ze serveert en dien je hapjes gekoeld op. Zo behoud je hun textuur en fijne smaak.


Smakelijk! 

Title H2

BRU® x Denis Meyers: een limited edition die woorden laat sprankelen op je feesttafel

Voor de feestdagen lanceert BRU® een limited editie van haar fles. Die werd ontworpen door Denis Meyers, de Belgische kunstenaar die bekend staat om zijn werk waarin woorden centraal staan. Hij heeft woorden geselecteerd die passen bij de geest van BRU®. Zijn wens voor de feestdagen? Dat je je gasten zou uitnodigen om op het flesetiket woorden te vinden die écht aanspreken. Zo wordt de fles een echte ‘bron’ van interactie en uitwisseling.

“Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie heel gelukkige en bruisende feesten te wensen!”
Denis Meyers 

Ontdeek meer

Title H2

0
Gastronomie
Herfstwafels met wortelen, kaas en kleurrijke kruiden
Gastronomie
Droom je al van de smaken van de herfst? Dan is ons recept voor wafels met wortelen, kaas en kleurrijke kruiden echt iets voor jou!
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Geroosterde kaas en champignonfricassee van @fouettmagic
Gastronomie
Vind je de herfst wat deprimerend? Troost jezelf dan met @fouettmagic's recept voor geroosterde kaas met paddenstoelen. Een hartig gerecht om te delen!
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Aan tafel
Wat eten we vanavond? Ontdek snel je weekmenu!
Gastronomie
Aan tafel
Ideeën bedenken voor het avondmaal? Niet altijd even simpel. BRU® maakt het je makkelijk, met een smakelijk menu van 7 recepten.
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Pompoen-appelsoep met een heerlijke, knapperige topping
Gastronomie
Zin om je te warmen aan een heerlijk seizoenssoepje? Probeer dan snel deze combi pompoen-appel met knapperige topping uit van @fouettmagic!
Lees dit artikel

Ontdek de andere artikels