Vind je de herfst wat deprimerend? Troost jezelf dan met dit recept voor geroosterde kaas met paddenstoelen, dat @fouettmagic uit haar mouw schudde. Een smeltzacht gerecht om te delen, vol smaak en vrolijkheid!
Title H2
Title H2
Title H2
Voor de fricassee:
500 g wilde paddenstoelenmix
2 teentjes knoflook
3 takjes rozemarijn
Platte peterselie
Een klontje boter
Voor de kaas:
50 g fijngemaakte hazelnoten en walnoten
1 Le Doré de Lathuy-kaas (of andere kaas die smelt in de oven)
1 el honing
Peper
Title H2
Vooraf:
- Verwarm je heteluchtoven voor op 185°C.
- Stamp de hazelnoten en walnoten grof.
- Hak de peterselie fijn.
Bereiding:
- Leg de kaas in het midden van een ovenschaal en snijd de bovenkant kruislings licht in.
- Giet de honing erover, kruid met peper en bestrooi met de gehakte hazelnoten en walnoten.
- Plaats ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas volledig gesmolten is.

Title H2
Maak ondertussen de paddenstoelenfricassee klaar ...
- Smelt een flinke klont boter in een koekenpan en fruit hierin de geperste knoflook (30 sec).
- Voeg de paddenstoelenmix, de takjes rozemarijn en de helft van de gehakte peterselie toe.
- Breng op smaak met zout en peper en bak 5 tot 8 minuten op middelhoog vuur.
Afwerking:
Serveer met sneetjes zuurdesemstokbrood en ... water (kaas maakt dorstig)! BRU® is het ideale water voor bij dit gerecht. Dankzij de fijne bubbels en neutrale smaak lest het de dorst terwijl het de smaken van deze herfstdelicatesse álle eer aandoet.
Smakelijk!

Title H2



