Vind je de herfst wat deprimerend? Troost jezelf dan met dit recept voor geroosterde kaas met paddenstoelen, dat @fouettmagic uit haar mouw schudde. Een smeltzacht gerecht om te delen, vol smaak en vrolijkheid!
Title H2
Title H2
Title H2
Voor de fricassee:
500 g wilde paddenstoelenmix
2 teentjes knoflook
3 takjes rozemarijn
Platte peterselie
Een klontje boter
Voor de kaas:
50 g fijngemaakte hazelnoten en walnoten
1 Le Doré de Lathuy-kaas (of andere kaas die smelt in de oven)
1 el honing
Peper
Title H2
Vooraf:
- Verwarm je heteluchtoven voor op 185°C.
- Stamp de hazelnoten en walnoten grof.
- Hak de peterselie fijn.
Bereiding:
- Leg de kaas in het midden van een ovenschaal en snijd de bovenkant kruislings licht in.
- Giet de honing erover, kruid met peper en bestrooi met de gehakte hazelnoten en walnoten.
- Plaats ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas volledig gesmolten is.
Title H2
Maak ondertussen de paddenstoelenfricassee klaar ...
- Smelt een flinke klont boter in een koekenpan en fruit hierin de geperste knoflook (30 sec).
- Voeg de paddenstoelenmix, de takjes rozemarijn en de helft van de gehakte peterselie toe.
- Breng op smaak met zout en peper en bak 5 tot 8 minuten op middelhoog vuur.
Afwerking:
Serveer met sneetjes zuurdesemstokbrood en ... water (kaas maakt dorstig)! BRU® is het ideale water voor bij dit gerecht. Dankzij de fijne bubbels en neutrale smaak lest het de dorst terwijl het de smaken van deze herfstdelicatesse álle eer aandoet.
Smakelijk!