Title H2

Geroosterde kaas en champignonfricassee

Title H2

Vind je de herfst wat deprimerend? Troost jezelf dan met dit recept voor geroosterde kaas met paddenstoelen, dat @fouettmagic uit haar mouw schudde. Een smeltzacht gerecht om te delen, vol smaak en vrolijkheid!

Title H2

Voor 2 personen

Voor de fricassee:
500 g wilde paddenstoelenmix 
2 teentjes knoflook 
3 takjes rozemarijn 
Platte peterselie 
Een klontje boter 

Voor de kaas:
50 g fijngemaakte hazelnoten en walnoten 
1 Le Doré de Lathuy-kaas (of andere kaas die smelt in de oven) 
1 el honing
Peper

Title H2

Vooraf

- Verwarm je heteluchtoven voor op 185°C. 
- Stamp de hazelnoten en walnoten grof.
- Hak de peterselie fijn.

 

Bereiding

- Leg de kaas in het midden van een ovenschaal en snijd de bovenkant kruislings licht in. 
- Giet de honing erover, kruid met peper en bestrooi met de gehakte hazelnoten en walnoten. 
- Plaats ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas volledig gesmolten is.

Title H2


Maak ondertussen de paddenstoelenfricassee klaar ...

- Smelt een flinke klont boter in een koekenpan en fruit hierin de geperste knoflook (30 sec).
- Voeg de paddenstoelenmix, de takjes rozemarijn en de helft van de gehakte peterselie toe.
- Breng op smaak met zout en peper en bak 5 tot 8 minuten op middelhoog vuur.

Afwerking:

- Haal de kaas uit de oven, verdeel de paddenstoelenfricassee erover en voeg de resterende gehakte hazelnoten en peterselie toe.

Serveer met sneetjes zuurdesemstokbrood en ... water (kaas maakt dorstig)! BRU® is het ideale water voor bij dit gerecht. Dankzij de fijne bubbels en neutrale smaak lest het de dorst terwijl het de smaken van deze herfstdelicatesse álle eer aandoet.

Smakelijk! 

 

Title H2

0
Een geslaagde kaas- en wijnavond met BRU® en @fouettmagic
Bij élke kaas vind je een perfecte wijn... En in het midden? Daar staat BRU®, natuurlijk!
Lees dit artikel
0
’t Werftje: het oudste restaurant van Zeebrugge
Vandaag nemen we je mee naar ’t Werftje, “het oudste cafeetje” van Zeebrugge. De zaak staat langs de hele Belgische kust bekend voor zijn vriendelijke sfeer en zijn zeevruchten – vooral de garnaalkroketten!
Lees dit artikel
0
Gastronomie
De tafel van NE5T: hoogstaande momenten aan de Citadel van Namen
Gastronomie
Hoog boven de stad Namen, vlakbij de Citadel, vind je hotel NE5T. Het is een uitzonderlijke, luxueuze plek vol ontspanning, die ook een uitstekend restaurant herbergt.
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Herfstwafels met wortelen, kaas en kleurrijke kruiden
Gastronomie
Droom je al van de smaken van de herfst? Dan is ons recept voor wafels met wortelen, kaas en kleurrijke kruiden echt iets voor jou!
Lees dit artikel

Title H2