Zin om jezelf – en je gezelschap – op te warmen met een echt seizoensrecept? Ga dan snel aan de slag met deze heerlijke en gezellige herfstsoep van @fouettmagic. De combi pompoen-appel met knapperige topping is een geweldig idee!
Title H2
Title H2
Title H2
Voor de soep:
1 pompoen (bewaar een beetje voor de topping)
3 appels (idem)
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
peper & zout
1 theelepel gerookt paprikapoeder
3 takjes tijm
1 el bouillon (groente of kip)
Voor de topping:
In blokjes gesneden pompoen en appel
Croutons
Geroosterde pompoenpitten
1 el Griekse yoghurt per persoon
Title H2
- Snijd de pompoen en appels in stukjes. Zijn ze bio? Dan hoef je ze niet te schillen.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui in een braadpan in een scheutje olijfolie tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en de stukjes pompoen en appel toe. Roer een paar minuten.
- Kruid met peper en zout en voeg het gerookte paprikapoeder, de takjes tijm en de bouillon toe. Bedek tot de rand met water.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 20-25 minuten sudderen (de pompoen moet zacht zijn).
Maak ondertussen de topping
Snijd de rest van de pompoen en appel in blokjes. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak tot ze knapperig zijn.
Title H2
Afwerking:
- Haal de tijm uit de pan en mix tot de soep glad en romig is. Proef. Pas de kruiding aan als dat nodig is.
- Giet de soep in borden, voeg een beetje yoghurt toe en bestrooi met de topping: blokjes pompoen en appel, croutons en geroosterde pompoenpitten.
Smakelijk!
BRU® past perfect bij deze herfstsoep
Met zijn unieke minerale evenwicht en subtiele bubbels doet het water van BRU® de heerlijke smaken van het seizoen alle eer aan. Wist je dat ons water in Stoumont ontspringt in het ‘Parc Naturel des Sources’, een beschermd natuurgebied van 4.250 hectare?