Title H2

Pompoen-appelsoep met een heerlijke, knapperige topping

Title H2

Zin om jezelf – en je gezelschap – op te warmen met een echt seizoensrecept? Ga dan snel aan de slag met deze heerlijke en gezellige herfstsoep van @fouettmagic. De combi pompoen-appel met knapperige topping is een geweldig idee!

Title H2

Voor 4 personen

Voor de soep:
1 pompoen (bewaar een beetje voor de topping)
3 appels (idem)
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
peper & zout
1 theelepel gerookt paprikapoeder
3 takjes tijm
1 el bouillon (groente of kip)

Voor de topping:
In blokjes gesneden pompoen en appel
Croutons
Geroosterde pompoenpitten
1 el Griekse yoghurt per persoon

Title H2

Bereiding:
- Snijd de pompoen en appels in stukjes. Zijn ze bio? Dan hoef je ze niet te schillen.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui in een braadpan in een scheutje olijfolie tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en de stukjes pompoen en appel toe. Roer een paar minuten.
- Kruid met peper en zout en voeg het gerookte paprikapoeder, de takjes tijm en de bouillon toe. Bedek tot de rand met water.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 20-25 minuten sudderen (de pompoen moet zacht zijn).

Maak ondertussen de topping
Snijd de rest van de pompoen en appel in blokjes. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak tot ze knapperig zijn.

Title H2

Afwerking:
- Haal de tijm uit de pan en mix tot de soep glad en romig is. Proef. Pas de kruiding aan als dat nodig is.
- Giet de soep in borden, voeg een beetje yoghurt toe en bestrooi met de topping: blokjes pompoen en appel, croutons en geroosterde pompoenpitten.

Smakelijk! 

BRU® past perfect bij deze herfstsoep
Met zijn unieke minerale evenwicht en subtiele bubbels doet het water van BRU® de heerlijke smaken van het seizoen alle eer aan. Wist je dat ons water in Stoumont ontspringt in het ‘Parc Naturel des Sources’, een beschermd natuurgebied van 4.250 hectare?

Title H2

Zo maak je een heerlijke, gegratineerde versie van Belgische mosselen 
Aan tafel
gegratineerd-mosselen-oud-brugge-kaas-oven 
Aan tafel
Hier ontdek je hoe Ellen van @kokerellen met lokale ingrediënten haar eigen persoonlijke toets toevoegt aan onze traditionele Belgische mosselen!
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Herfstwafels met wortelen, kaas en kleurrijke kruiden
Gastronomie
Droom je al van de smaken van de herfst? Dan is ons recept voor wafels met wortelen, kaas en kleurrijke kruiden echt iets voor jou!
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Geroosterde kaas en champignonfricassee van @fouettmagic
Gastronomie
Vind je de herfst wat deprimerend? Troost jezelf dan met @fouettmagic's recept voor geroosterde kaas met paddenstoelen. Een hartig gerecht om te delen!
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Aan tafel
Wat eten we vanavond? Ontdek snel je weekmenu!
Gastronomie
Aan tafel
Ideeën bedenken voor het avondmaal? Niet altijd even simpel. BRU® maakt het je makkelijk, met een smakelijk menu van 7 recepten.
Lees dit artikel

Ontdek de andere artikels