3 lokale goede voornemens voor 2022 en hoe je eraan te houden

3 lokale goede voornemens voor 2022 en hoe je eraan te houden

Title H2

Het is elk jaar hetzelfde: we zitten vol goede voornemens… maar we houden nooit lang vol!
Dit jaar wordt het anders: BRU® heeft 3 goede voornemens voor jou, die je heel 2022 gaat kunnen volhouden… en niet alleen in januari!

Title H2

1. "Vanaf nu koop ik lokaal!"
 
Het nakijken van de oorsprong van de producten die je koopt... Het is een simpele reflex bij het begin van het nieuwe jaar. Zowel op de markt als in de supermarkt staat bij elk product aangeduid waar het vandaan komt. Daarop letten vraagt in het begin wat aandacht, maar na een tijdje gaat het vanzelf. En voor je water kan je net hetzelfde doen! Als je van in het begin van het jaar de BRU®-reflex hebt, koop je lokaal en wordt je eerste goede voornemen werkelijkheid! Ontdek onze 10 tips om lokaal te consumeren.
lokale supermarkt lokale supermarkt

Title H2

2. “Ik houd rekening met de seizoenen!”
 
Aardbeien in het midden van de winter? Beetje absurd, niet? Als lokaal eten essentieel is, is het ook belangrijk om te denken aan seizoensgroenten en -fruit als we boodschappen doen. Als onze eetlust opgewekt wordt bij het zien van mooie groenten en fruit in de schappen, is het beter om eerst onze gedachten op een rijtje te zetten en ons de juiste vragen stellen. Zoals of het eigenlijk wel normaal is om tomaten te eten in de winter of kool in het midden van augustus. Onze kalender voor seizoensgroenten en -fruit raadplegen kan je dan echt helpen.
En je water? Geen paniek, je kan BRU® het hele jaar door drinken. En denk eraan: dorst hebben bij warm weer is normaal, maar vergeet niet om je ook ’s winters te hydrateren!
mand met verse lokale groenten mand met verse lokale groenten

Title H2

3. “Ik denk aan mijn ecologische voetafdruk!”
 
Laten we eerlijk zijn, je ecologische voetafdruk verkleinen is moeilijk… Maar niet onmogelijk, want we kunnen er allemaal op ons eigen niveau iets aan doen. Zo ligt het voor de hand om niet te vliegen als je ook met de trein kunt reizen. Toch heeft ons voedsel ook een invloed op onze koolstofvoetafdruk: als het voedsel van ver weg komt, is de impact groter. Van het veld tot in je bord legt je voedsel een heel traject af. Door daar even bij stil te staan en je af te vragen hoe dat traject eruitziet, kan je nadenken over je consumptie, de juiste beslissingen nemen en in een mum van tijd je gewoonten veranderen. Zo kan je je koolstofvoetafdruk heel effectief verkleinen. Ga op zoek naar het korte circuit en ontdek waar je lokale producten kunt kopen. En dat is uiteindelijk waar het om draait. BRU® verkoopt zijn water alleen in een straal van minder dan 300 km en alleen in België! En jij? Welke goede voornemens heb jij bij het begin van het jaar? Deel ze met ons op de sociale media!
 
Beste wensen vanwege BRU®
Appelbomen in de natuur Appelbomen in de natuur

Ontdek de andere artikels

Lees het artikel

seizoensgroenten en fruit op een lokale markt
Lokaal
10 tips om lokaal te consumeren
Lokaal
Wil jij een echte locavoor worden? Ontdek onze 10 tips om in België lokaal te kopen, om meer lokaal én duurzaam te eten, drinken en leven.
Lees het artikel
Ontdek 8 duurzame “zero waste”-tips!
Lokaal
Aan tafel
8 tips voor “zero waste” koken
Lokaal
Aan tafel
Vandaag is verspilling géén optie meer. Ontdek 8 duurzame “zero waste”-tips!
Lees het artikel