Duurzaam consumeren en bijdragen aan natuurbescherming in één waterfles.

Duurzaam consumeren en bijdragen aan natuurbescherming in één waterfles.

Drink je graag BRU®? Wel, dan kan jij zeggen dat je duurzaam consumeert én meehelpt om de natuur te beschermen. Want dat is bij BRU® - naast natuurlijk parelend water op de markt brengen - onze grootste bezigheid. Benieuwd hoe we dat doen én hoe we anderen aansporen om dat ook te doen? We zetten alles even voor je op een rijtje.

Een groener BRU® 

Een groener BRU® 

We beginnen natuurlijk eerst bij onszelf. Al sinds 2010 ondernemen we bij BRU® verschillende initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ons water enkel lokaal verdelen, een groenere fabriek, verpakkingen met minder impact op het klimaat, noem maar op! Wist je al dat we de enige groep mineraalwaterproducenten in Europa zijn die CO2-neutraal gecertificeerd zijn? Dus: duurzaam consumeren in een waterfles? En of! Vanaf de zomer van 2021 zal diezelfde BRU waterfles gemaakt zijn van 100% gerecycleerd plastic én ook 100% recycleerbaar zijn. Bij BRU® geloven we erin dat positieve verandering eerst bij jezelf begint… 
 
Een groener Wallonië

…en dan bij de rest. Daarom beschermen we ook de natuur rond onze bron. Daarmee bewaken we niet enkel de kwaliteit van ons bronwater, maar koesteren we ook het prachtig groengebied dat zich rond onze bron bevindt. Al sinds 1981 werd een uitgestrekte veiligheidsperimeter rondom de tien bronnen van BRU ingesteld dat vandaag wel 4.250 hectare beslaat (dat is gelijk aan 8.500 voetbalvelden). Ook laten we in de veiligheidszone geen landbouw of industrie toe. Meststoffen en pesticiden zijn er niet welkom. Net als strooizout, dat we handig vervangen door zand. Onze bron en tegelijk de natuur beschermen? Twee vliegen in één klap!

Dat BRU® het Ardens groen hoog in het vaandel draagt, merk je ook toen we onze bottelarij van de originele site in Stoumont naar een groter domein in Lorcé verhuisde in 2001. Toen investeerden we zo’n anderhalf miljoen in groen! Om het evenwicht tussen naald- en loofbomen op de oorspronkelijke site te herstellen (een hectare natuurgebied), hebben we meer dan 400 nieuwe loofbomen aangeplant! Maar waarom stoppen in Wallonië…

zonnig landschap met brug in de Ardennen zonnig landschap met brug in de Ardennen

Een groener België 

Een groener België 

…als we ook voor een groener België kunnen streven? Natuurlijk is het al goed dat onze waterflessen 100% recycleerbaar zijn. Maar om de circulaire economie echt vorm te geven roept Spadel (en dus ook BRU®) op voor een betere inzameling en recyclage van drankverpakkingen. Of het nu een statiegeldsysteem voor drankverpakkingen is of een ‘bottle-to-bottle’ systeem dat elke fabrikant toelaat de flessen die hij op de markt heeft gebracht ook daadwerkelijk te recupereren. Bij BRU® roepen we op tot verandering! Blijf jij maar genieten van BRU®, wij blijven vechten voor de natuur.   


De natuur beschermen begint bij jezelf. Maar dan hoeft het niet te stoppen. Om écht een verschil te maken, moeten we onze krachten bundelen. Daarom zal BRU® altijd de natuur mee blijven beschermen. Duurzaam consumeren én bijdragen aan natuurbescherming in één waterfles? Ja, hoor. Dat is BRU®. 

Rivier in Stoumont Rivier in Stoumont

Ontdek de andere artikels

natuurbeeld van een bos
Engagement
Lokaal
Ecologische voetafdruk, CO2-neutraal… wat wilt dat zeggen?
Engagement
Lokaal
Ecologie is niet simpelweg een verkoopspraatje voor BRU®. We werken elke dag om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ontdek hoe.
Lees het artikel
glas water in een bron
Water
Ken jij het verschil tussen BRU® en kraanwater?
Water
Het mineraalwater BRU® is van nature zuiver, kraanwater moet gezuiverd worden. En dat is slechts één van de vele verschillen.
Lees het artikel