BRU®-mocktails die je tafelmomenten extra doen bruisen!

BRU®-mocktails die je tafelmomenten extra doen bruisen!

Title H2

Élk moment is goed voor een spontaan, natuurlijk samenzijn met vrienden en familie. Geniet je ook zo graag van mekaar bij een (lokaal) hapje of drankje? Laat je dan verrassen door deze heerlijke alternatieve drankjes zónder alcohol.

Mocktail met vlierbloesemsiroop en kardemom

Mocktail met vlierbloesemsiroop en kardemom

We vroegen @potimanon wat haar favoriete mocktail is en dit is wat ze ons presenteerde: een heerlijke mocktail op basis van vlierbloesemsiroop, kardemom én het 100% lokale mineraalwater van BRU®. Serveer hem tijdens sprankelende tafelmomenten met vrienden en familie en geniet van zoveel lekkers!

Ben je er klaar voor? Daar gaan we!

Ingrediënten voor 2 glazen:

  • 6 cl vlierbloesemsiroop
  • 10 cl BRU® bruiswater
  • Ongeveer tien basilicumblaadjes (+ een paar voor decoratie)
  • 3 biologische limoenen
  • 5 kardemomzaadjes
  • IJsblokjes

Bereiding:

Stap 1 - Halveer de limoenen, pers ze uit met een citruspers en bewaar het sap.

Stap 2 - Leg de basilicumblaadjes in de bodem van een shaker en plet ze voorzichtig.

Stap 3 - Voeg het limoensap, de ijsblokjes, de kardemomzaadjes en de vlierbloesemsiroop toe aan de shaker.

Stap 4 - Schud de shaker goed en zeef en verdeel het mengsel over twee glazen.

Stap 5 - Voeg de final touch toe: BRU® bruiswater – 5 cl per glas – en garneer met een schijfje citroen en eventueel basilicumblaadjes.

Heerlijk!

 

Title H2

Lemon & ginger-shot mocktail

Ook @chloekookt maakt heerlijke mocktails. Ze gebruikt daarvoor seizoensproducten én het bruiswater van BRU®. Zo bekom je een heerlijke eersteklas mocktail. Haar “lemon & ginger-shot” is lekker spicy, verfrissend en heel makkelijk om te maken. Een voordeel van deze mocktail is dat je de gingershots op voorhand kunt maken en je nadien ook kunt invriezen.

 Zo ga je te werk:

Ingrediënten voor een karaf van +-1 liter:

  • 100 g geschilde gember
  • Sap van 2 citroenen
  • 1 appel
  • 2 eetlepels stevia
  • 500 ml water
  • Bruiswater van BRU®
  • Citroenschijfjes
  • Verse rozemarijn

Bereiding:

De gingershots

Schil de appel en de gember. Doe ze in een blender, samen met het sap van 2 citroenen, 2 eetlepels stevia en 500 ml water. Mix ongeveer 1 minuut en haal het gemberdrankje daarna door een zeef. De pulp hoef je zeker niet weg te gooien, want je kan er nog gemberthee mee maken.

De mocktail

Stap 1 - Neem de glazen en vul ze met ijs.
Stap 2 - Giet naar smaak een beetje van het gemberdrankje in de glazen. Vul het glas halfvol als je van spicy houdt en voeg maar 1 shotje toe als je van een subtiele touch houdt.
Stap 3 - Vul de glazen verder aan met het bruiswater van BRU®
Stap 4 - Werk af met een citroenschijfje. Hou je van kruidig? Voeg dan zeker ook een takje rozemarijn toe.

Genieten maar!

'Cocktail’ en ‘gezondheid’ gaan perfect samen

‘Cocktail’ en ‘gezondheid’ gaan perfect samen

Eerst en vooral: deze keer slaan we alcohol dus over. En neen, het wordt geen smakeloos gebeuren. In tegendeel, je zal wel zien! We vervangen de alcohol door lokale en verrassende ingrediënten, zoals biologisch gemberconcentraat van Belgisch fabrikant GIMBER, verfrissende kombucha van het Vlaamse merk FERM of de sappen die gemaakt zijn van niet verspild fruit, van de Brusselse VZW FruitCollect. Meng alles met ons licht bruisende water en je krijgt een hemels én gezond aperitiefje! BRU® biedt immers een heleboel voordelen voor spijsvertering en smaak. Die kan je ontdekken in ons artikel “De gezondheidsvoordelen van licht bruisend water”.

Alcoholvrije cocktail met licht bruisend water, Gimber en limoen Alcoholvrije cocktail met licht bruisend water, Gimber en limoen

MOCKTAIL 1/ DE BELGIAN MULE

MOCKTAIL 1/ DE BELGIAN MULE

INGREDIENTEN (voor 2 glazen)

1 limoen
30 cl licht bruisend water van BRU®
6 cl GIMBER
Ijsblokjes

BEREIDING

Doe 2 of 3 ijsblokjes in een glas.
Knijp het sap van een halve limoen in elk glas.
Voeg BRU® en GIMBER toe.
Roeren en: proost!

Alcoholvrije cocktail met licht bruisend water, kombucha en citrusvruchten Alcoholvrije cocktail met licht bruisend water, kombucha en citrusvruchten

MOCKTAIL 2/ DE CITRUS KOMBUCHA

MOCKTAIL 2/ DE CITRUS KOMBUCHA

INGREDIENTEN (voor 2 glazen)

50 cl licht bruisend water van BRU®
50 cl Kombucha van FERM
1 uitgeperste sinaasappel
Plakjes citrusvruchten (limoen, grapefruit...)
Versnipperde muntblaadjes

BEREIDING

Meng BRU® en FERM Kombucha met het sinaasappelsap.
Voeg een snufje suiker, citrusschijfjes en gehakte munt toe.
Serveer koel, voor maximaal genieten.

Alcoholvrije cocktail met licht bruisend water, appel-perensap en citroen Alcoholvrije cocktail met licht bruisend water, appel-perensap en citroen

MOCKTAIL 3/ DE PEAR FIZZ

MOCKTAIL 3/ DE PEAR FIZZ

INGREDIENTEN (voor 2 glazen)

15 cl licht bruisend water van BRU®
20 cl Appel-Perensap van FRUITCOLLECT
1 uitgeperste citroen
Fijngestampt ijs

BEREIDING

Doe het fijngestampte ijs in de glazen.
Voeg BRU®, het appel-perensap en het citroensap toe.
Goed mengen en genieten maar!

Met deze lokale aperitieven zal je je gasten zéker verrassen! En als je op dit elan wil verdergaan, bekijk dan zeker ook onze tips voor het dekken van een 100% lokale tafel en onze recepten voor een heerlijk lokale barbecue. Belgisch eten, drinken en kopen? Zalig!

Title H2

bruisend water
Water
De voordelen van bruisend water voor je gezondheid.
Water
Bruisend water is goed voor de gezondheid: de impact van bruisend water op de spijsvertering, zoutarm water, de smaakvoordelen van BRU®, ...
Lees het artikel
Eettips voor een barbecue met vrienden
Aan tafel
Hoe regel je een lokale barbecue met vrienden?
Aan tafel
Ben je op zoek naar lekkere eettips voor een barbecue met vrienden? Bekijk samen met BRU® welke lokale ingrediënten je op de BBQ kunt leggen.
Lees het artikel
0
9 bistro’s vol warmte en gezelligheid!
BRU® neemt je mee: ontdek 9 bistro’s van bij ons, die je tijdens de herfst heerlijk warm houden en verwennen.
Lees het artikel
0
BRU® - Restaurant van de maand: Mil & Zim
Dit najaar trekken we naar Waremme, naar wijnbar Mil & Zim, waar we kennismaken met de sprankelende eigenaar François Fagnoule. François is een wijnliefhebber met een behoorlijk atypische achtergrond. Hij aarzelde niet om zijn leven op zijn kop te zetten om ons de mooiste flessen wijn te laten ontdekken. Neem alvast een glas, hier komt zijn verhaal!
Lees het artikel

Ontdek de andere artikels