BRU®-mocktails die je tafelmomenten extra doen bruisen!
Title H2
Mocktail met vlierbloesemsiroop en kardemom
We vroegen @potimanon wat haar favoriete mocktail is en dit is wat ze ons presenteerde: een heerlijke mocktail op basis van vlierbloesemsiroop, kardemom én het 100% lokale mineraalwater van BRU®. Serveer hem tijdens sprankelende tafelmomenten met vrienden en familie en geniet van zoveel lekkers!
Ben je er klaar voor? Daar gaan we!
Ingrediënten voor 2 glazen:
- 6 cl vlierbloesemsiroop
- 10 cl BRU® bruiswater
- Ongeveer tien basilicumblaadjes (+ een paar voor decoratie)
- 3 biologische limoenen
- 5 kardemomzaadjes
- IJsblokjes
Bereiding:
Stap 1 - Halveer de limoenen, pers ze uit met een citruspers en bewaar het sap.
Stap 2 - Leg de basilicumblaadjes in de bodem van een shaker en plet ze voorzichtig.
Stap 3 - Voeg het limoensap, de ijsblokjes, de kardemomzaadjes en de vlierbloesemsiroop toe aan de shaker.
Stap 4 - Schud de shaker goed en zeef en verdeel het mengsel over twee glazen.
Stap 5 - Voeg de final touch toe: BRU® bruiswater – 5 cl per glas – en garneer met een schijfje citroen en eventueel basilicumblaadjes.
Heerlijk!
Title H2
Ook @chloekookt maakt heerlijke mocktails. Ze gebruikt daarvoor seizoensproducten én het bruiswater van BRU®. Zo bekom je een heerlijke eersteklas mocktail. Haar “lemon & ginger-shot” is lekker spicy, verfrissend en heel makkelijk om te maken. Een voordeel van deze mocktail is dat je de gingershots op voorhand kunt maken en je nadien ook kunt invriezen.
Zo ga je te werk:
Ingrediënten voor een karaf van +-1 liter:
- 100 g geschilde gember
- Sap van 2 citroenen
- 1 appel
- 2 eetlepels stevia
- 500 ml water
- Bruiswater van BRU®
- Citroenschijfjes
- Verse rozemarijn
Bereiding:
De gingershots
Schil de appel en de gember. Doe ze in een blender, samen met het sap van 2 citroenen, 2 eetlepels stevia en 500 ml water. Mix ongeveer 1 minuut en haal het gemberdrankje daarna door een zeef. De pulp hoef je zeker niet weg te gooien, want je kan er nog gemberthee mee maken.
De mocktail
Stap 1 - Neem de glazen en vul ze met ijs.
Stap 2 - Giet naar smaak een beetje van het gemberdrankje in de glazen. Vul het glas halfvol als je van spicy houdt en voeg maar 1 shotje toe als je van een subtiele touch houdt.
Stap 3 - Vul de glazen verder aan met het bruiswater van BRU®.
Stap 4 - Werk af met een citroenschijfje. Hou je van kruidig? Voeg dan zeker ook een takje rozemarijn toe.
Genieten maar!
'Cocktail’ en ‘gezondheid’ gaan perfect samen
‘Cocktail’ en ‘gezondheid’ gaan perfect samen
Eerst en vooral: deze keer slaan we alcohol dus over. En neen, het wordt geen smakeloos gebeuren. In tegendeel, je zal wel zien! We vervangen de alcohol door lokale en verrassende ingrediënten, zoals biologisch gemberconcentraat van Belgisch fabrikant GIMBER, verfrissende kombucha van het Vlaamse merk FERM of de sappen die gemaakt zijn van niet verspild fruit, van de Brusselse VZW FruitCollect. Meng alles met ons licht bruisende water en je krijgt een hemels én gezond aperitiefje! BRU® biedt immers een heleboel voordelen voor spijsvertering en smaak. Die kan je ontdekken in ons artikel “De gezondheidsvoordelen van licht bruisend water”.
MOCKTAIL 1/ DE BELGIAN MULE
MOCKTAIL 1/ DE BELGIAN MULE
INGREDIENTEN (voor 2 glazen)
1 limoen
30 cl licht bruisend water van BRU®
6 cl GIMBER
Ijsblokjes
BEREIDING
Doe 2 of 3 ijsblokjes in een glas.
Knijp het sap van een halve limoen in elk glas.
Voeg BRU® en GIMBER toe.
Roeren en: proost!
MOCKTAIL 2/ DE CITRUS KOMBUCHA
MOCKTAIL 2/ DE CITRUS KOMBUCHA
INGREDIENTEN (voor 2 glazen)
50 cl licht bruisend water van BRU®
50 cl Kombucha van FERM
1 uitgeperste sinaasappel
Plakjes citrusvruchten (limoen, grapefruit...)
Versnipperde muntblaadjes
BEREIDING
Meng BRU® en FERM Kombucha met het sinaasappelsap.
Voeg een snufje suiker, citrusschijfjes en gehakte munt toe.
Serveer koel, voor maximaal genieten.
MOCKTAIL 3/ DE PEAR FIZZ
MOCKTAIL 3/ DE PEAR FIZZ
INGREDIENTEN (voor 2 glazen)
15 cl licht bruisend water van BRU®
20 cl Appel-Perensap van FRUITCOLLECT
1 uitgeperste citroen
Fijngestampt ijs
BEREIDING
Doe het fijngestampte ijs in de glazen.
Voeg BRU®, het appel-perensap en het citroensap toe.
Goed mengen en genieten maar!
Met deze lokale aperitieven zal je je gasten zéker verrassen! En als je op dit elan wil verdergaan, bekijk dan zeker ook onze tips voor het dekken van een 100% lokale tafel en onze recepten voor een heerlijk lokale barbecue. Belgisch eten, drinken en kopen? Zalig!