De voordelen van bruisend water voor je gezondheid

De voordelen van bruisend water voor je gezondheid
Stroomt er bruisend water in de Fontein van de Eeuwige Jeugd? Zo ver gaan we niet om dat te zeggen, maar één ding is zeker: de voordelen van water voor de gezondheid zijn alom gekend. Wat dan, buiten dat aangename sprankelende gevoel op de tong, de andere voordelen zijn van het bruisende BRU®-water? Laten we het samen ontdekken, maar laten we eerst toosten op onze gezondheid!

Waar komt het koolstofdioxide in BRU®-water vandaan?  

Waar komt het koolstofdioxide in BRU®-water vandaan?  

BRU®-water is van nature licht bruisend. Wanneer het bij de bron ontspringt, bevat het al koolstofdioxide dat het resultaat is van een zeldzame vermening van het water uit de ondergrond in en rond Stoumont met koolstofdioxide, die ontstaan is door oeroude vulkanische activiteit in de diepe bodemlagen van de regio. De fijne bubbels, slechts 4,4 gram CO2 per liter, zijn zacht en laten je gehemelte aangenaam tintelen zonder dat je het in je neus voelt.   
  
De impact van bruisend water op de spijsvertering  

Koolzuurhoudend water staat bekend om zijn goede eigenschappen op het gebied van je transit en spijsvertering dankzij de combinatie van natuurlijk CO2 en natriumbicarbonaat. Die laatste verlicht inderdaad het ongemak van de spijsvertering door wat lucht en ruimte in je buik vrij te maken. De parels zijn een hulpje voor je darmen.

Blije familie speelt in park Blije familie speelt in park

Pas op voor zout  

Pas op voor zout  

Pas echter op, veel bruisend water bevat te veel zout. Lees daarom het etiket op de waterfles van je favoriete bruiswater goed. Wat staat er in de kolom "Na" (natrium) van de samenstelling? Je zal zien dat BRU® slechts 8 mg/l natrium bevat. Het bevat dus weinig zout en wordt aanbevolen als onderdeel van een natriumarm (zoutarm) dieet. En je proeft zelf ook het verschil. Heb je al gemerkt dat water met veel zout de smaak van je eten verandert? Doe zelf de bruiswater- en chocoladetest. 
  
Een flink smaakvoordeel  

We hebben al even besproken wat gezond is, laten we nu ook kijken naar wat de voordelen van bruisend water zijn voor de smaakbeleving. De perfecte mineralenbalans tussen calcium en magnesium in BRU®-water, vergelijkbaar met die van kwaliteitsvolle wijnen, is een zegen voor je maaltijden. Zijn unieke smaak verzacht de overgang tussen verschillende smaken en verbetert je gerechten en wijnen. 

Smaak, smaak, smaak  

Het is dan ook geen toeval dat BRU®-bruiswater meerdere keren bekroond is met 3 sterren door de jury van het International Taste & Quality Institute, de meest gerenommeerde onafhankelijke certificering ter wereld, uitsluitend gericht op de smaak. 

Bruisend water geeft je dus misschien geen eeuwige jeugd, maar naast de gezondheidsvoordelen is het zuiverder water én veel leuker om te degusteren dan kraanwater!

gedekte tafel met lokaal eten en een fles BRU gedekte tafel met lokaal eten en een fles BRU

Ontdek de andere artikels

glas water in een bron
Water
Ken jij het verschil tussen BRU® en kraanwater?
Water
Het mineraalwater BRU® is van nature zuiver, kraanwater moet gezuiverd worden. En dat is slechts één van de vele verschillen.
Lees het artikel
natuurlijk water in een glas in de natuur
Engagement
Lokaal
Duurzaam consumeren en bijdragen aan natuurbescherming in één waterfles.
Engagement
Lokaal
Duurzaam consumeren én de natuur helpen beschermen doe je allebei als je BRU® drinkt. Hoe wij daarvoor zorgen? Ontdek het hier.
Lees het artikel