De voordelen van bruisend water voor je gezondheid
Waar komt het koolstofdioxide in BRU®-water vandaan?
Waar komt het koolstofdioxide in BRU®-water vandaan?
BRU®-water is van nature licht bruisend. Wanneer het bij de bron ontspringt, bevat het al koolstofdioxide dat het resultaat is van een zeldzame vermening van het water uit de ondergrond in en rond Stoumont met koolstofdioxide, die ontstaan is door oeroude vulkanische activiteit in de diepe bodemlagen van de regio. De fijne bubbels, slechts 4,4 gram CO2 per liter, zijn zacht en laten je gehemelte aangenaam tintelen zonder dat je het in je neus voelt.
De impact van bruisend water op de spijsvertering
Koolzuurhoudend water staat bekend om zijn goede eigenschappen op het gebied van je transit en spijsvertering dankzij de combinatie van natuurlijk CO2 en natriumbicarbonaat. Die laatste verlicht inderdaad het ongemak van de spijsvertering door wat lucht en ruimte in je buik vrij te maken. De parels zijn een hulpje voor je darmen.
Pas op voor zout
Pas op voor zout
Pas echter op, veel bruisend water bevat te veel zout. Lees daarom het etiket op de waterfles van je favoriete bruiswater goed. Wat staat er in de kolom "Na" (natrium) van de samenstelling? Je zal zien dat BRU® slechts 8 mg/l natrium bevat. Het bevat dus weinig zout en wordt aanbevolen als onderdeel van een natriumarm (zoutarm) dieet. En je proeft zelf ook het verschil. Heb je al gemerkt dat water met veel zout de smaak van je eten verandert? Doe zelf de bruiswater- en chocoladetest.
Een flink smaakvoordeel
We hebben al even besproken wat gezond is, laten we nu ook kijken naar wat de voordelen van bruisend water zijn voor de smaakbeleving. De perfecte mineralenbalans tussen calcium en magnesium in BRU®-water, vergelijkbaar met die van kwaliteitsvolle wijnen, is een zegen voor je maaltijden. Zijn unieke smaak verzacht de overgang tussen verschillende smaken en verbetert je gerechten en wijnen.
Smaak, smaak, smaak
Het is dan ook geen toeval dat BRU®-bruiswater meerdere keren bekroond is met 3 sterren door de jury van het International Taste & Quality Institute, de meest gerenommeerde onafhankelijke certificering ter wereld, uitsluitend gericht op de smaak.
Bruisend water geeft je dus misschien geen eeuwige jeugd, maar naast de gezondheidsvoordelen is het zuiverder water én veel leuker om te degusteren dan kraanwater!