Paaseitjes over? Zo kun je ze gebruiken!

Title H2

De paasdagen zijn voorbij, maar je paaschocolaatjes blijven liggen. In plaats van ze stof te laten vergaren of ze achteloos op te eten, heeft Myriam van de blog La cuisine c’est simple een zalige anti-verspillingsoplossing: een chocoladetaart zonder bloem, die je restjes omtovert tot een onweerstaanbaar dessert. En wat je best drinkt bij zoveel chocoladeplezier, zodat het allemaal niet te zwaar wordt? Een glaasje BRU® natuurlijk – het Belgische bruiswater dat elke chocoladesmaak op een luchtige manier helemaal tot zijn recht laat komen. 

Wist je trouwens dat het water dat je drinkt de smaak van chocolade beïnvloedt? Ontdek hier onze test! 

Het recept van Myriam: meelvrije chocoladetaart

Wat heb je nodig? 

  • 170 g boter 
  • 170 g restjes paaschocolade 
  • 50 g cacaopoeder 
  • 150 g suiker 
  • 4 eieren 

Bereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 20 cm in. 
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg de boter, het cacaopoeder en de suiker toe, en roer tot alles gesmolten en glad is. 
  • Klop de eieren los en voeg ze toe aan het mengsel. 
  • Giet het beslag in de vorm en bak 40 tot 50 minuten, tot de bovenkant gebarsten en droog is. 
  • Laat afkoelen, haal uit de vorm en serveer met een luchtige mascarpone-slagroom.

Title H2


Welke chocolade gebruik je best voor welke bereiding?
  

Heb je na Pasen een hele mix aan paaseitjes en chocolaatjes in huis? Zo haal je het beste uit elk type: 

  • Pure chocolade: perfect voor taarten met een intense smaak, zoals dit recept. 
  • Melkchocolade: ideaal voor luchtige mousses of moelleux koekjes. 
  • Witte chocolade: heerlijk in een blondie of als ganache. 
  • Gevulde chocolade (praliné, karamel ...): smelt ze tot een saus of gebruik ze als het hart van een moelleux. 

 

Tip: combinaties van verschillende soorten chocolade maken je gebak nog rijker van smaak. Een andere tip van Myriam is om cacaopoeder toe te voegen aan je chocoladerecepten voor extra intensiteit! 

En daarbij? Een glas BRU®, natuurlijk! 

 

Om dit smeuïge dessert in balans te brengen, is er niets beter dan een glas BRU®. De verfijning en frisheid van BRU® versterken de chocoladesmaken zonder ze te overheersen. Ontdek onze chocoladetest: een zintuiglijke ervaring die laat zien hoe BRU® de smaak van voeding versterkt zonder die te veranderen, dankzij de unieke samenstelling en het lage zoutgehalte. 

 

Doe de test!

Title H2

Title H2

Witte chocolademousse met peren en een crumble van biscuit
Witte chocolademousse met peren en een crumble van biscuit
Om de maaltijd af te sluiten op een zachte, gesuikerde noot: een dessert vol jeugdherinneringen, met prachtige peren uit boomgaarden van bij ons. Iedereen is meteen fan!
Lees dit artikel
gesneden donkere Belgische chocolade op een chique tafel
Lokaal
Water
Is chocoladesmaak altijd dezelfde? Doe de test.
Lokaal
Water
Twee lokale producten die het beste in elkaar naar boven brengen? Dat klopt. Doe nu de BRU® chocoladetest.
Lees dit artikel
0
Bite: hét adresje in Leuven voor een heerlijke brunch!
BRU® - Bite: hét adresje in Leuven voor een heerlijke brunch!
Lees dit artikel
0
NYYÓ: een must als je houdt van nieuwe Vietnamese smaken.
Ben je dol op de Vietnamese keuken? Bereid je dan maar voor op een gedurfde en heerlijk verslavende gastronomische ervaring in Elsene.
Lees dit artikel