Restaurant van de maand: Hof ter Bellebroek

Restaurant van de maand: Hof ter Bellebroek
 

Title H2

Je vindt Hof ter Bellebroek in het landelijkste gedeelte van Oudenaarde.
Olivier De Vrieze, Pauline Glorieus en hun team verwelkomen je in hun charmante, gerenoveerde vierkantshoeve en verwennen je met hun brasseriemenu met gastronomische toets.
Tijd voor een gesprek met Olivier! 

“Als je werkt met lokale leveranciers krijg je meer interactie en meer engagement. Dat leidt tot fijne samenwerkingen."
Olivier De Vrieze

Title H2

Olivier, je hebt een voorgeschiedenis als cateraar, met verschillende foodtrucks en pop-ups.

Olivier De Vrieze : Ja, na mijn slagersopleiding ben ik in 2015 een cateringbedrijf opgestart. Ik surfte mee op de hippe foodtruckhype en tot en met 2019 hebben we eigenlijk heel goed kunnen werken, met 6 foodtrucks, waarmee we op festivals, privé-evenementen en bedrijfsfeesten stonden.

Hoe kwam je dan op het idee om ook nog eens Hof ter Bellebroek op te starten?

O. D.V.: Dat kwam door de coronacrisis, helaas. Heel de evenementen-, foodtruck- en cateringbusiness viel compleet stil. Na de lockdown heb ik dan pop-uprestaurant “Bijenbos” in Balegem opgestart. Het concept: “gastronomisch dineren in een bos”. Dat was ons  project in 2020 en 2021, in juli, augustus en september. En het is ons toen zo goed bevallen dat we gezegd hebben: laten we op zoek gaan naar een vaste locatie.

Title H2

Dus zowel je pop-up als Hof ter Bellebroek zijn realisaties die voortkwamen uit corona? Knap!

O. D. V.: Bedankt! In augustus 2021 zijn we onze zoektocht gestart en in november zijn we hier terechtgekomen, in de vierkantshoeve in Oudenaarde. Het is een unieke en idyllische locatie met veel potentieel, die ik vond dankzij een tip van mijn schoonmoeder. En in maart 2022 zijn we al opengegaan. Er is dus heel veel werk verzet op extreem korte tijd. Heel het team is komen meehelpen, wat heel tof was. Het resultaat is rustiek, maar ook modern, met een licht en ruim interieur met veel wit, wat goud en roze. Er zijn compartimenten voor knusse gezelligheid en warmte en da’s een stijl die je ook terugvindt in onze gerechten.

Voor welk culinair concept ging je?

O. D. V.:
Ik wilde graag mijn pop-upconcept verder zetten, maar wilde ook dat de factoren die alles erg duur konden maken tot een minimum beperkt bleven. Bij gastronomie heb je hoge personeels- en voedselkosten en jammer genoeg ook veel voedseloverschotten en afval. Vandaar mijn beslissing om te gaan voor een brasseriekeuken op een mooi niveau, met een “bistronomische” toets en “zero food waste”.

Title H2

En wat zijn je plannen met je cateringactiviteiten?

O. D.V.: Ik ga Hof ter Bellebroek ook gebruiken voor evenementen en cateringgelegenheden. Optredens organiseren, of recepties en thema-evenementen. Ik ben daar nu mee aan het experimenteren en de resultaten zijn heel tof. Ik wil van Hof ter Bellebroek echt een regionale hotspot maken.

Hoe verdelen jullie de werkzaamheden in het restaurant?

O. D.V.: De chef en souschef in de keuken delen mijn visie volledig en krijgen dus carte blanche wat het menu betreft. Ik doe de zaal samen met Pauline en andere vaste medewerkers. Contact met mensen is mijn passie en je ziet dat sommige klanten echt speciaal afkomen voor het team dat hen hier soigneert.

 

Title H2

Wat is jouw visie op lokale producten? Ben je daar bewust mee bezig?

O. D.V.: Toch wel. Als je werkt met lokale leveranciers krijg je meer interactie en meer engagement. Dat leidt tot fijne samenwerkingen, waarbij je samen bekijkt welke producten een meerwaarde kunnen betekenen voor je menu. Leveranciers doen suggesties, tonen je waar ze mee bezig zijn. Want vaak zijn ze even gepassioneerd bezig met hun beroep als wij. Dat leidt dan tot fijne brainstormsessies die mooie resultaten opleveren. Zo bekijk ik samen met onze ijsleverancier hoe hij onze dessertideeën kan realiseren. En speciaal voor ons maakt hij eenheidsverpakkingen van 10 liter, die economischer zijn en die bij ons perfect passen in onze diepvriezen.

Waarom kozen jullie voor BRU®?

O. D.V. : Sowieso zouden we gaan voor Belgisch water en BRU® heb ik ontdekt ten tijde van ons gastronomisch pop-up-avontuur in de bossen van Balegem. De neutrale smaak van BRU® doet alle smaken die je presenteert tot hun recht komen. En dat is natuurlijk exact wat je wilt als chef. Bovendien heeft BRU® cachet, klasse en uitstraling, wat past bij een mooie presentatie. En BRU® komt van hier, dus da’s ook prima. Je ziet het: het “Eet lokaal. Drink lokaal.”-idee van BRU® past perfect in wat wij doen en wat ons drijft.

 

Bedankt, Olivier en veel succes!

Title H2

Wil je dit restaurant graag zelf ontdekken? Surf dan naar https://www.hofterbellebroek.be/ 
Hof ter Bellebroek - Bellebroek 2, 9700 Oudenaarde

Ontdek de andere artikels

Title H2

volledig lokale gedekte tafel met theelichtjes
Lokaal
Aan tafel
Koop Belgisch: het recept voor een 100% lokale tafel.
Lokaal
Aan tafel
Lokaal eten en drinken is belangrijk. Maar ook al de rest van je eettafel, kan je lokaal kopen! Ontdek nu het recept voor de ultieme 100% lokale tafel. 
Lees dit artikel
0
BRU® - Restaurant van de maand: Canapé
Voor wie houdt van lekker aperitieven, is er nu de nieuwe hotspot Canapé in Tervuren. Niet zomaar een restaurant maar een uniek apero-concept dat een nieuwe draai geeft aan het typische aperitiefmoment. Topchef Jeroen De Pauw legt ons uit wat Canapé zo uniek maakt.
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Aan tafel
BRU® - Restaurant van de maand: Den Bonten Oss
Gastronomie
Aan tafel
Je hebt het gemerkt: nu de zomer in aantocht is, zijn we bij BRU® helemaal ‘into’ barbecueën. Logisch dus, dat restaurant van de maand een heus barbecuerestaurant is: Den Bonten Oss in hartje Lommel. Eigenaar Hanneke Borrenberghs verwelkomt ons met open armen in haar prachtige zaak.
Lees dit artikel
0
BRU® - 9 unieke plekken voor een zonnige picknick.
BRU® neemt je mee naar buiten en toont je 9 geheime topplekken voor een picknick met familie en vrienden.
Lees dit artikel