Title H2
Title H2
Title H2
Voor 4 personen
2 sjalotten, fijngesneden
2 teentjes knoflook
2 wortelen, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
15 g gerehydrateerde gedroogde champignons (bv. shiitake)
650 g paddenstoelen naar keuze (oesterzwammen, champignons, enz.)
2 el bloem
100 cl witte wijn of groentebouillon
100 cl groentebouillon
180 cl verse room
peper en zout
Krulpeterselie & bieslook
4 bladerdeeggebakjes voor vol-au-vent
100 g gekookte tarwe
1 klontje boter
Title H2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 120°C
Doe de gedroogde champignons in een kom. Bedek met lichtjes verwarmd water en laat rusten terwijl je de verse champignons borstelt en in dunne reepjes snijdt en de groenten fijnhakt.
Fruit de gesnipperde sjalot in een klontje boter tot hij doorschijnend is.
Voeg de fijngesneden groenten toe en bak nog 1-2 minuutjes.
Voeg de versgesneden champignons en de gerehydrateerde paddenstoelen toe op hoog vuur en sauteer 1 minuut. Bestrooi met bloem en dompel de bereiding onder in de wijn (of bouillon), zet het vuur laag en laat tot de helft inkoken. Giet de bouillon en de room erbij en kook op een middelhoog vuur tot je een gladde massa bekomt.
Breng op smaak met zout en peper. Voeg de helft van de peterselie, de fijngehakte bieslook en de gekookte tarwe toe en meng goed.
Schik de vol-au-vent bladerdeegjes op een ovenvaste plaat en bak ze 10 tot 15 minuten in een op 125°C voorverwarmde oven.
Schik de vol-au-vent op warme borden, bedek met de vulling en bestrooi met de overgebleven kruiden.
Serveer onmiddellijk.
NB: Toch zin in een vleesje? Voeg dan gerust reepjes kipfilet en/of mini-kipgehaktballetjes toe.