Title H2

Veggie vol-au-vent “express” met champignons

Title H2

Zin in een veggie gerecht? Laat je dan inspireren door onze influencer Fouett'Magic en dompel je onder in een fusion van smaken. Hier is haar “expressrecept” voor paddenstoelenvol-au-vent.

Title H2

Veggie vol-au-vent “express” met champignons

Voor 4 personen

2 sjalotten, fijngesneden
2 teentjes knoflook
2 wortelen, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
15 g gerehydrateerde gedroogde champignons (bv. shiitake)
650 g paddenstoelen naar keuze (oesterzwammen, champignons, enz.)
2 el bloem
100 cl witte wijn of groentebouillon
100 cl groentebouillon
180 cl verse room
peper en zout
Krulpeterselie & bieslook
4 bladerdeeggebakjes voor vol-au-vent
100 g gekookte tarwe
1 klontje boter

Title H2

Bereiding


Verwarm de oven voor op 120°C

Doe de gedroogde champignons in een kom. Bedek met lichtjes verwarmd water en laat rusten terwijl je de verse champignons borstelt en in dunne reepjes snijdt en de groenten fijnhakt.

Fruit de gesnipperde sjalot in een klontje boter tot hij doorschijnend is.

Voeg de fijngesneden groenten toe en bak nog 1-2 minuutjes.

Voeg de versgesneden champignons en de gerehydrateerde paddenstoelen toe op hoog vuur en sauteer 1 minuut. Bestrooi met bloem en dompel de bereiding onder in de wijn (of bouillon), zet het vuur laag en laat tot de helft inkoken. Giet de bouillon en de room erbij en kook op een middelhoog vuur tot je een gladde massa bekomt.

Breng op smaak met zout en peper. Voeg de helft van de peterselie, de fijngehakte bieslook en de gekookte tarwe toe en meng goed.

Schik de vol-au-vent bladerdeegjes op een ovenvaste plaat en bak ze 10 tot 15 minuten in een op 125°C voorverwarmde oven.

Schik de vol-au-vent op warme borden, bedek met de vulling en bestrooi met de overgebleven kruiden.

Serveer onmiddellijk.

 

NB: Toch zin in een vleesje? Voeg dan gerust reepjes kipfilet en/of mini-kipgehaktballetjes toe.

Title H2

Title H2

Lamskroon met geroosterde butternut, noten en rozemarijnsaus
Lamskroon met geroosterde butternut, noten en rozemarijnsaus
Lamskroon is ideaal aan de feesttafel. Combineer hem met butternut en noten die je in eigen streek vindt. Met dit heerlijke gerecht verwarm je alle hartjes aan tafel.
0
BRU® - 6 tips om je BBQ “veggie good” te maken!
BRU® - Wil je graag weten hoe je ook helemaal veggie uit de hoek kunt komen op de BBQ? Met deze 6 tips van culinair blogger Alizée Arrendondas wordt je veggie BBQ ook een culinair spektakel!
0
In groep op restaurant? Het kan op déze adresjes!
Vind je ’t moeilijk om een restaurant te vinden waar je met meer dan 10 terecht kunt voor een heerlijke maaltijd? Geen paniek: BRU® weet de juiste adresjes.
0
Op restaurant? Ja, maar dan wel duurzaam!
Lokaal eten en drinken is een daad van ecologisch verantwoord handelen. Gemakkelijk om thuis te doen of om rekening mee te houden tijdens het winkelen… maar eens je kiest voor uit eten gaan, lijkt het toch niet zo evident. Niet evident, maar niet onmogelijk. Tegenwoordig handelen steeds meer restauranthouders met respect voor mens, dier en milieu. Maar hoe herken je zo’n duurzaam restaurant? BRU® wijst de weg.
0
Hibiscus-Gember Mocktail
Hibiscus-Gember Mocktail