Title H2

Drijvend eiland met amandelcrème

Title H2

Ingrediënten

Drijvend eiland:
8 g suiker
2 eiwitten

Amandelcrème:
1 el amandelpuree
150 ml ongezoete plantaardige melk
1 el rietsuiker

Krokantje:
4 el geschaafde amandelen
4 el suiker

Bereiding

Drijvend eiland:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven). Klop de eiwitten stijf met de mixer. Zodra ze beginnen te schuimen, voeg je de helft van de suiker toe terwijl je blijft mixen. Voeg de resterende suiker toe en verhoog de snelheid van de mixer. Giet het eiwit voorzichtig in een vorm en vorm een platte koepel op het oppervlak. Bak ongeveer tien minuten in een bain-marie.

Goed om weten: je kan het drijvend eiland tot 4 uur van tevoren klaarmaken en koken en in de koelkast bewaren tot het klaar is om te serveren.

 

 

Title H2

Amandelcrème:
Maak de amandelcrème terwijl het drijvende eiland kookt. Meng gewoon alle ingrediënten en zet apart.

Krokantje:
Profiteer van de warme oven om de amandelcrunch te maken. Leg de amandelen op de bakplaat en bestrooi ze met suiker. Bak tot de suiker gesmolten is en de amandelen bedekt zijn.
Haal de amandelen uit de oven en laat afkoelen.

Maak het bijgerechtje: meng de confituur met een beetje water tot een glad, licht vloeibaar mengsel, dat je over het drijvende eiland giet.

Presentatie:

Schik de amandelcrème in een groot soepbord en leg er voorzichtig het drijvende eiland op. Bestrooi met de krokante stukjes amandel.

Title H2

Title H2

0
BRU® - Clementinemocktail
@fouettmagic is een fijnproefster pur sang en ze heeft een passie voor lekker eten. Logisch dat ze heel graag kookt om zichzelf en anderen te plezieren. Voor de feestdagen deelt ze graag haar droommenu met jullie: feestelijk, maar niet al te ingewikkeld... gastronomisch, maar met een lichte toets. Dat wordt heerlijk genieten tijdens de feestdagen!
Lees dit artikel
0
BRU® - Toast met gerookte forel en grapefruit
Toast met gerookte forel en grapefruit
Lees dit artikel
0
BRU® - Geroosterde kalkoen met pompoen, mandarijn en salie
BRU® - Geroosterde kalkoen met pompoen, mandarijn en salie
Lees dit artikel