Title H2

Een geslaagde kaas- en wijnavond met BRU® en @fouettmagic

Title H2

Wat is er gezelliger dan een heerlijke kaas- en wijnavond met vrienden of familie? Maar hoe organiseer je dat eigenlijk? Hoe weet je welke kaas je best kiest? En, nog moeilijker: welke wijn schenk je daar dan bij? En hoe schik je een geweldige kaasplank?  

Aan een échte kaas- en wijnavond beginnen, dat doe je met BRU® én met de tips & tricks van foodblogger @fouettmagic!   

Title H2

Tip 1: de perfecte kaas kiezen

Misschien doet kaas je in eerste instantie aan Frankrijk denken... Dat kan, maar vergeet ook niet wat ons mooie Belgenlandje allemaal te bieden heeft. Want het BRU®-motto "Eet lokaal. Drink lokaal." geldt natuurlijk ook voor kaas!

Idea
liter kies je 6 tot 8 harde, halfzachte en/of zachte kazen met verschillende smaken. De bloemige geitenkaas van
"Les caprices de Louise" in Éghezée is bijvoorbeeld een echte aanrader, net als de Fenugrec van boerderij Flemal-Ottoul in Incourt, of de Sarté van de gelijknamige kaasmakerij in Luik.
 

Title H2

Tip 2: vind de wijn die perfect bij je kaas past
Zo, de kaas hebben we. Nu is het aan de wijn! Wijn kiezen is niét zo makkelijk, maar maak je geen zorgen. ’t komt in orde, zéker met de hulp van @helenkookt! Zij helpt je om de perfecte match te vinden tussen kazen en wijnen, of je nu fan bent van rode of van witte wijn! En is rosé eigenlijk een optie? Als je meer wilt weten over dit boeiende onderwerp, lees dan ons artikel over winepairing. Daar vind je nog meer relevante informatie.
Lees het artikel hier

Title H2

Tip 3: zonder BRU® te vergeten, natuurlijk!
Bij elke fijne degustatie is het essentieel om je smaakpalet vrij te maken voor de nieuwe smaken die je gaat uitproberen. Daarom is het water van BRU® zo geschikt: het laag zoutgehalte en perfect mineraal evenwicht tussen calcium en magnesium zorgen voor een neutrale smaak, die je smaakpapillen tot rust brengen na elke proeverij. Zo kan je ook genieten van de volgende portie kaas (én wijn). BRU® is dus een echte smaakversterker en het ideale water voor een heerlijke kaas- en wijnavond! 

Title H2

Tip 4: Hoe presenteer je een mooie kaasplank?

Met de tips van presentatie-experte @fouettmagic creëer je meteen een smakelijke overvloed op je kaasplank. Daar gaan we! 

Haal je kazen ten minste een uur voor het proeven uit de koelkast. Zo hebben ze de tijd om op te warmen en komt de smaak beter tot zijn recht.  

Een paar eenvoudige stappen om alles op een elegante manier te presenteren: rangschik de kazen op een houten plank. Begin met de grootste exemplaren en varieer verschillende soorten. Je kan je presentatie ook verfraaien door grote kazen alvast in kleinere éénpersoonsporties te snijden. Zo kunnen je gasten ze ook makkelijker kiezen. Klaar met de kaas? Schik er dan wat charcuterie op voor de liefhebbers. Denk aan gerookte ham of salami. Vul de laatste lege plekjes op met vers en gedroogd fruit en noten. Voorzie ook gerust een lekkere ‘dip’, zoals honing of vijgenconfituur… Zorg tot slot voor een lekker brood, waarvan je al een paar sneetjes gesneden hebt. Zo krijg je gegarandeerd een heel mooie presentatie! 

 

Title H2

Het enige wat je nu nog moet doen is je kaas- en wijnavond ook echt organiseren... Wie nodig je uit? Vrienden? Familie? En waar ga je je gasten ontvangen?

Kijk eens verder dan je woonkamer en probeer eens een proeverij in landelijke stijl. Haal de tafelkleden tevoorschijn, neem de glazen mee en geniet van een proeverij midden in de natuur! 
 

Smakelijk! 

Title H2

glas water in een bron
Water
Ken jij het verschil tussen BRU® en kraanwater?
Water
Het mineraalwater BRU® is van nature zuiver, kraanwater moet gezuiverd worden. En dat is slechts één van de vele verschillen.
Lees dit artikel
natuurlijk water in een glas in de natuur
Engagement
Lokaal
Duurzaam consumeren en bijdragen aan natuurbescherming in één waterfles.
Engagement
Lokaal
Duurzaam consumeren én de natuur helpen beschermen doe je allebei als je BRU® drinkt. Hoe wij daarvoor zorgen? Ontdek het hier.
Lees dit artikel
volledig lokale gedekte tafel met theelichtjes
Lokaal
Aan tafel
Koop Belgisch: het recept voor een 100% lokale tafel.
Lokaal
Aan tafel
Lokaal eten en drinken is belangrijk. Maar ook al de rest van je eettafel, kan je lokaal kopen! Ontdek nu het recept voor de ultieme 100% lokale tafel. 
Lees dit artikel
lokale, gastronomische maaltijd op een wit bord
Gastronomie
Aan tafel
Lokale gastronomie bij je thuis? Dat doe je zo.
Gastronomie
Aan tafel
Lokaal eten én lokaal drinken is misschien al een dagelijkse gewoonte. Maar wist je ook dat je het naar gastronomisch niveau kan tillen?
Lees dit artikel

Title H2