Ingrediënten
1 kalkoen van 2,5 kg
1/2 bos salie
1 grote pompoen
Sap van 3 sinaasappels
3 mandarijnen
200 ml kippenbouillon
3 teentjes knoflook
Olijfolie
Zout en gemalen Sichuan-peper
Bereiding
Verwarm je oven voor op 160°C (heteluchtoven). Was en droog de salietakjes. Pel het vel van de kalkoen om 3/4 van de salieblaadjes eronder te kunnen schuiven. Kruid de kalkoen met zout en peper en leg hem in een grote, licht ingeoliede braadpan (of ovenschaal). Besprenkel de kalkoen met het sap van een sinaasappel en de kippenbouillon en voeg de hele knoflookteentjes toe. Zet 1,5 uur in de oven.
Snijd ondertussen de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snijd in plakjes.
Schil de mandarijnen en haal de partjes uit elkaar. Verdeel de mandarijnpartjes over de plakjes pompoen. Bak nog 1,5 uur in de oven en bedruip de kalkoen regelmatig met het overige sinaasappelsap. Serveer heel warm.