Title H2

Geroosterde kalkoen met pompoen, mandarijn en salie

Title H2

Ingrediënten 

1 kalkoen van 2,5 kg 

1/2 bos salie 

1 grote pompoen 

Sap van 3 sinaasappels 

3 mandarijnen 

200 ml kippenbouillon 

3 teentjes knoflook   

Olijfolie 

Zout en gemalen Sichuan-peper 


Bereiding 

Verwarm je oven voor op 160°C (heteluchtoven). Was en droog de salietakjes. Pel het vel van de kalkoen om 3/4 van de salieblaadjes eronder te kunnen schuiven. Kruid de kalkoen met zout en peper en leg hem in een grote, licht ingeoliede braadpan (of ovenschaal). Besprenkel de kalkoen met het sap van een sinaasappel en de kippenbouillon en voeg de hele knoflookteentjes toe. Zet 1,5 uur in de oven.  

Snijd ondertussen de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snijd in plakjes. 

Schil de mandarijnen en haal de partjes uit elkaar. Verdeel de mandarijnpartjes over de plakjes pompoen. Bak nog 1,5 uur in de oven en bedruip de kalkoen regelmatig met het overige sinaasappelsap. Serveer heel warm. 

Title H2

Title H2

0
BRU® - Clementinemocktail
@fouettmagic is een fijnproefster pur sang en ze heeft een passie voor lekker eten. Logisch dat ze heel graag kookt om zichzelf en anderen te plezieren. Voor de feestdagen deelt ze graag haar droommenu met jullie: feestelijk, maar niet al te ingewikkeld... gastronomisch, maar met een lichte toets. Dat wordt heerlijk genieten tijdens de feestdagen!
Lees dit artikel
0
BRU® - Toast met gerookte forel en grapefruit
Toast met gerookte forel en grapefruit
Lees dit artikel
0
BRU® - Drijvend eiland met amandelcrème
Drijvend eiland met amandelcrème
Lees dit artikel