Lokale gastronomie bij je thuis? Dat doe je zo.

Lokale gastronomie bij je thuis? Dat doe je zo.
Je eten en drinken lokaal kopen is misschien een reflex die je al hebt als je je wekelijkse boodschappen doet. Maar wist je al dat je ook de lokale gastronomie tot bij je thuis kan brengen? In dit artikel geven we je een aantal tips om thuis zelf een lokale gastronomische maaltijd op tafel te toveren. Zo kan je lokaal kopen én heerlijk genieten van een gastronomische maaltijd.

Ontdek je lokale handelaars

Tip 1: Ontdek je lokale handelaars

Ga op zoek in je buurt. Je kent vast alle supermarkten in je omgeving. Maar ken je ook je lokale handelaars? Trek er op uit, vraag eens rond en open eens je Google Maps. Wie weet wat voor prachtige, lokale ingrediënten zich schuilhouden in je buurt! Dit is je kans om kwaliteitsvolle producten te vinden die ook nog eens de lokale economie steunen. Dé voordelen van lokaal kopen.

Kan je geen lokale handelaars vinden? Waag dan je kans op de dichtstbijzijnde versmarkt, waar handelaars hun beste lokale voeding tentoonstellen. Dat ene unieke ingrediënt dat je niet in de supermarkt kan vinden? Je favoriete ingrediënt, maar dan recht van de bron? Die vind je op de versmarkt. Benieuwd met welke lokale producenten 2-sterrenchef Christophe Hardiquest werkt?   
 
Tip 2: Kies voor lokaal water 

Voor je lokale gastronomische maaltijd is het niet alleen belangrijk om je eten lokaal te kopen, maar natuurlijk ook je drinken. Kies daarom bij je lokaal eten voor BRU®, jouw lokale water dat natuurlijk bruisend ontspringt in het hart van onze Belgische Ardennen. Of het ook dé ideale match is voor het gastronomisch aspect van de maaltijd? En of! BRU® heeft namelijk een minerale samenstelling die hetzelfde is als een goede wijn. En met zijn laag zoutgehalte is het de perfecte tafelgenoot om de smaken van je keukencreatie tot een hoger niveau te tillen. Is BRU® dan een gastronomisch water? Vraag het eens aan topchef Christophe Hardiquest, die uitlegt waarom hij voor BRU® kiest
 
Tip 3: Ga zelf aan de slag

Vind je niet de lokale ingrediënten die je zoekt? Dan kan je nog steeds zelf aan de slag. Zie zelf toe op de kwaliteit van je ingrediënten door je eigen tuintje aan te leggen. Dat ene verse kruid dat heel je gerecht definieert? Of toch liever die ene speciale soort groente die je nergens vindt? Die kan je allemaal zelf kweken! Zoek een zonnig plekje, breng een bezoekje aan het tuincentrum (kruiden van de supermarkt kan je vaak maar één keer oogsten) en begin maar te planten. Weinig plaats? Zoek een verticale plantenbak en werk in de hoogte! Liever eerst eens kijken hoe een groene MICHELIN-sterrenchef het doet?
 
Toch geen groene vingers? Of geen plaats voor een eigen tuintje? Ga dan op ontdekking naar je dichtstbijzijnde plukboerderij voor verse groenten en fruit.

bloeiende kruidentuin met rozemarijn, bieslook, munt en andere kruiden. bloeiende kruidentuin met rozemarijn, bieslook, munt en andere kruiden.

Doe inspiratie op

Tip 4: Doe inspiratie op

Natuurlijk kom je er enkel met ingrediënten niet. Je hebt ook nog een gastronomisch recept nodig. Wat dacht je van lokale Belgische klassiekers in een modern jasje? Waag jezelf aan Stefan Jacobs’ versie van een Luikse salade. Zo kan ook jij de lokale gastronomie tot bij jou op tafel brengen. Geniet van je heerlijke keukencreatie en laat het parelen met BRU®. 
  
Lokaal eten en drinken is een belangrijke dagdagelijkse reflex. Maar af en toe is het ook belangrijk om jezelf te verwennen. Breng daarom af en toe de lokale gastronomie bij je thuis. De smaak te pakken? Ontdek dan hoe je een 100% lokale tafel creëert. Van servies tot decoratie, van gerecht tot de tafel zelf. En maak het geheel af met je lokale en natuurlijk bruisende fles BRU®.

Luikse salade door Stefan Jacobs Luikse salade door Stefan Jacobs

Ontdek de andere artikels

wit bord met gastronomische maaltijd aan tafel in een chique restaurant
Gastronomie
Wat is de MICHELIN groene ster? Wie is ermee beloond?
Gastronomie
Lokaal en verantwoord eten en drinken is belangrijk. Dat bewijzen deze BRU® restaurants, die een MICHELIN groene ster kregen. Ontdek hier welke dat zijn.
Lees het artikel
volledig lokale gedekte tafel met theelichtjes
Lokaal
Aan tafel
Koop Belgisch: het recept voor een 100% lokale tafel.
Lokaal
Aan tafel
Lokaal eten en drinken is belangrijk. Maar ook al de rest van je eettafel, kan je lokaal kopen! Ontdek nu het recept voor de ultieme 100% lokale tafel. 
Lees het artikel