Title H2
Title H2
Title H2
De juiste wijn kiezen voor je kaas- en wijnavond? Da’s niet zo makkelijk. Het ding is: je moet passende wijnen vinden bij de kazen die je gekozen hebt. Maar maak je geen zorgen, we hebben wat tips en adviezen voor je. Je moet weten dat er twee stromingen zijn: de ene zweert bij rode wijn bij kaas, en de andeoor witte wijn. Nu, als je écht nieuwsgierig bent, probeer je ze natuurlijk beiden uit. Wat jouw voorkeur ook is, we leggen je alles uit!
Title H2
Kies eerst de rode wijn... maar niet zomaar eentje! Voor kazen met karakter (zoals geitenkaas, Comté, Cantal, Saint-Nectaire...) kies je best een lichte wijn zoals een Pinot Noir. Voor beduidend sterkere kazen (zoals een roquefort, blauwe kaas of fourme) kies je een iets zoetere wijn, zoals een Porto of een Loire-wijn.
En met witte wijnen zijn er ook geweldige combinaties te maken. Een Sancerre of Pouilly Fumé past ook bij een geitenkaas, en brengt het zoutgehalte dan in balans. Voor harde kazen is een Bourgogne heel geschikt. En bij raclette-, reblochon- en andere Monts-d'Or-kazen kies je witte wijnen uit de Elzas of de Rhône-vallei!
Vergeet niet: welke wijn je ook kiest, het idee is vooral om te experimenteren en te genieten. En nu we het toch over lekker eten hebben, heb je ons artikel al gelezen over de perfecte kaas- en wijnavond?
Title H2
Title H2
Smakelijk!