Title H2

Eten en wijn combineren? Ontdek de adviezen van @helenkookt

Title H2

Wijn is essentieel bij elke fijne maaltijd. In combinatie met de juiste producten is het een perfecte match, die alle smaken naar voor laat komen. En om het geheel in balans te brengen is er BRU®, hét neutrale water bij uitstek. Het licht bruisende water laat de smaken van elke hap en elke slok volledig tot hun recht komen. Samen met @helenkookt leggen we je alles uit! 

Title H2

De juiste wijn kiezen voor je kaas- en wijnavond? Da’s niet zo makkelijk. Het ding is: je moet passende wijnen vinden bij de kazen die je gekozen hebt. Maar maak je geen zorgen, we hebben wat tips en adviezen voor je. Je moet weten dat er twee stromingen zijn: de ene zweert bij rode wijn bij kaas, en de andeoor witte wijn. Nu, als je écht nieuwsgierig bent, probeer je ze natuurlijk beiden uit. Wat jouw voorkeur ook is, we leggen je alles uit! 

Title H2

Kies eerst de rode wijn... maar niet zomaar eentje! Voor kazen met karakter (zoals geitenkaas, Comté, Cantal, Saint-Nectaire...) kies je best een lichte wijn zoals een Pinot Noir. Voor beduidend sterkere kazen (zoals een roquefort, blauwe kaas of fourme) kies je een iets zoetere wijn, zoals een Porto of een Loire-wijn.  

En met witte wijnen zijn er ook geweldige combinaties te maken. Een Sancerre of Pouilly Fumé past ook bij een geitenkaas, en brengt het zoutgehalte dan in balans. Voor harde kazen is een Bourgogne heel geschikt. En bij raclette-, reblochon- en andere Monts-d'Or-kazen kies je witte wijnen uit de Elzas of de Rhône-vallei!  

Vergeet niet: welke wijn je ook kiest, het idee is vooral om te experimenteren en te genieten. En nu we het toch over lekker eten hebben, heb je ons artikel al gelezen over de perfecte kaas- en wijnavond?

Lees het artikel hier

Title H2

Zonder BRU® te vergeten, natuurlijk!
Het water van BRU® is perfect geschikt voor elke proeverij: het laag zoutgehalte en perfect mineraal evenwicht tussen calcium en magnesium zorgen ervoor dat BRU® ideaal is om niét alleen je dorst te lessen, maar ook om je smaakpapillen tot rust te brengen tussen elke portie die je proeft. Het is immers heel belangrijk om de verschillende smaken te neutraliseren. Zo voorkom je vermenging en proef je telkens de pure smaak van elke kaas en wijn. 

Title H2

Voilà, jij bent klaar om een échte proeverij te organiseren. Je hebt nu alles in handen om de heerlijkste wijnen én kazen te kiezen. Serveer ze tijdens een gezellige avond met vrienden of familie. Vergeet In elk geval niet om @bruwater te taggen als je al dat lekkers deelt op je social media!

Smakelijk! 
 

Title H2

glas water in een bron
Water
Ken jij het verschil tussen BRU® en kraanwater?
Water
Het mineraalwater BRU® is van nature zuiver, kraanwater moet gezuiverd worden. En dat is slechts één van de vele verschillen.
Lees dit artikel
natuurlijk water in een glas in de natuur
Engagement
Lokaal
Duurzaam consumeren en bijdragen aan natuurbescherming in één waterfles.
Engagement
Lokaal
Duurzaam consumeren én de natuur helpen beschermen doe je allebei als je BRU® drinkt. Hoe wij daarvoor zorgen? Ontdek het hier.
Lees dit artikel
volledig lokale gedekte tafel met theelichtjes
Lokaal
Aan tafel
Koop Belgisch: het recept voor een 100% lokale tafel.
Lokaal
Aan tafel
Lokaal eten en drinken is belangrijk. Maar ook al de rest van je eettafel, kan je lokaal kopen! Ontdek nu het recept voor de ultieme 100% lokale tafel. 
Lees dit artikel
lokale, gastronomische maaltijd op een wit bord
Gastronomie
Aan tafel
Lokale gastronomie bij je thuis? Dat doe je zo.
Gastronomie
Aan tafel
Lokaal eten én lokaal drinken is misschien al een dagelijkse gewoonte. Maar wist je ook dat je het naar gastronomisch niveau kan tillen?
Lees dit artikel

Title H2