Title H2

Van deze gratin dauphinois krijg je het water in de mond 

Title H2

Waag je je nog eens aan gratin dauphinois met streekproducten? Volg dan @fouettmagic's recept en geniet ervan!

Ze kookt voor haar eigen plezier en dat van anderen: ideale momenten om zich heerlijke recepten helemaal eigen te maken én te delen.

@fouettmagic is een echte fijnproefster die gepassioneerd is door de goede dingen des levens. Ze kookt voor haar eigen plezier en dat van anderen: ideale momenten om zich heerlijke recepten helemaal eigen te maken én te delen.

Ingrediënten voor 4 personen

600 g bloemige aardappelen
300 g okkernoten uit de tuin
300 g pastinaak van Coop. Interbio
400 ml volle room + melk
10-12 plakjes gerookt spek
110 g fenegriekkaas of geraspte kaas
6 salieblaadjes uit de tuin
Zout en peper
1 laurierblad
Boter
Nootmuskaat
Deze heerlijke gratin dauphinois is nog lekkerder met een glas BRU® erbij! Deze heerlijke gratin dauphinois is nog lekkerder met een glas BRU® erbij!

Serveer de gratin op de borden en proef onmiddellijk.

Bereiding

Schil en snijd de groenten in plakken. Beboter of vet een ovenschotel in en schik de groenteplakken. Wissel aardappelen en groenten af. Voeg tussen elk laagje een beetje room toe om het bereiden te vergemakkelijken, maar bewaar de inhoud van een klein glas voor de laatste laag.
Herhaal deze bewerking tot de groenten op zijn. Bewaar 2 of 3 plakjes spek voor de decoratie van het gerecht. Meng de resterende room met de geraspte kaas in een kom.

Giet het mengsel over de bovenkant van de schotel, voeg de 3 resterende plakjes spek en een blaadje salie toe. Dek af en laat 20-30 minuten bakken, verwijder dan het deksel en laat nog eens 20 minuten bakken. Controleer met een mes. Als de punt gemakkelijk doordringt, is je gerecht klaar. (Afhankelijk van de dikte van de plakjes, moet je de kooktijd onder deksel verlengen) Serveer de gratin op de borden en proef onmiddellijk.
Deze heerlijke gratin dauphinois is nog lekkerder met een glas BRU® erbij! Deze heerlijke gratin dauphinois is nog lekkerder met een glas BRU® erbij!

Title H2

Van deze gratin dauphinois krijg je het water in de mond… Dat van BRU®, natuurlijk! Want wist je dat de neutrale smaak van het water van BRU® élk ingrediënt tot zijn recht doet komen?

Ontdek de andere artikels

maak dit recept

Verse steak tartaar met uienringen en gepekelde paddenstoel
Lokaal
Aan tafel
Zo maak je een heerlijke steak tartaar met uienringen en gepekelde paddenstoel
Lokaal
Aan tafel
Steak tartaar is een typisch Belgische klassieker. Maar wat gebeurt er als Jelle @themessychef zijn ding doet met uien en paddenstoelen van hier?
Gebakken Peren met een fles BRU erbij 
Aan tafel
In Luik zitten ze met de Gebakken Peren! 
Aan tafel
Alizée neemt je graag mee naar haar eigen Luikse regio. Geniet van de geur van kaneel en Luikse stroop terwijl je haar Gebakken Peren proeft die smelten in de mond