Zo maak je de fantastische auberginedip met fluffy flatbread 

Een fantastische auberginedip met fluffy flatbread 

je gezelschap graag de hipste aperitiefhapjes presenteren

Wil jij je gezelschap graag de hipste aperitiefhapjes presenteren? Dan geeft deze influencer je alvast heel wat “apero-time”-inspiratie.

Auberginedip op bord met schotel ongedesemd brood en fles bruiswater

Chloé uit Antwerpen is 21, houdt van reizen en paardrijden én studeert Geneeskunde in Leuven. Ze probeert om elke dag met verse producten te koken en houdt van variatie: ze wisselt vegetarisch af met vlees, en koolhydraten met keto. Dat maakt veel van de recepten die je vindt bij @chloekookt erg toegankelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

2 aubergines
2 kleine lookteentjes
3 el tahini (sesampasta)
Sap van 1 citroen
Een handvol verse munt (ongeveer 10-15 g)
Een handvol verse peterselie
Olijfolie
Granaatappelpitjes voor de afwerking
Een snufje paprikapoeder

300 g bloem
300 g (Griekse) yoghurt
1 theelepel suiker
Een snufje zout
2 theelepels bakpoeder (belangrijk!)
Auberginedip op bord met schotel ongedesemd brood en fles bruiswater Auberginedip op bord met schotel ongedesemd brood en fles bruiswater

Auberginedip op bord met schotel ongedesemd brood en fles bruiswater

Bereiding

Chloé maakte dit gerecht met verse lokale producten en kruiden uit haar moestuintje, maar zeg nu zelf: brengt deze dip je niet helemaal in een zomerse vakantiestemming? Daar gaan we!
Warm de oven voor op 190 graden. Snijd de aubergines overlangs en smeer ze in met olijfolie. Kruid ze af met zout en rooster ze 30 à 35 minuten in de oven.

Zijn de aubergines gaar? Lepel dan het vruchtvlees eruit en voer het door een hakmolentje. Voeg ook de tahini, de helft van de verse kruiden, het sap van 1 citroen en de lookteentjes toe. Kruid af met peper en zout en mix tot de dip een gladde structuur heeft. Werk af met fijngehakte kruiden, granaatappelpitjes en een snuifje paprikapoeder.

Voor het ‘flatbread’ meng je eerst de droge ingrediënten (bloem, suiker, zout, bakpoeder). Meng dan de yoghurt erdoor en kneed tot je een glad deeg bekomt. Plakt het deeg nog een beetje? Voeg dan een beetje bloem toe.
Laat het deeg eventueel 30 minuutjes rusten in de koelkast (niet essentieel). Verdeel het deeg in bolletjes en rol die dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bak de broodjes 2 à 3 minuten aan elke kant in een met olijfolie ingesmeerde pan.
Auberginedip op bord met schotel ongedesemd brood en fles bruiswater Auberginedip op bord met schotel ongedesemd brood en fles bruiswater

Title H2

Serveer de dip op een bord, doe het brood in een mandje of schaal en hef je glas BRU® om alle subtiele smaken van dit gerecht álle eer aan te doen!

Smakelijk!

Ontdek de andere recepten