Title H2

La Petite Étable, een heel charmant streekrestaurant

Title H2

De droom van Alison

Welkom in streekrestaurant La Petite Étable, in het charmante dorpje Rochehaut, niet ver van Bouillon.

Oorspronkelijk stond hier een gewone stal, naast de boerderij van Alisons broer John. Maar na haar studies aan de hotelschool van Bouillon en een paar jaar ervaring, droomde Alison ervan om deze inspirerende plek om te toveren tot een gezellig streekrestaurant vol lokaal lekkers.

En na drie jaar hard werken met het hele gezin was het eindelijk zover: in januari 2020 opende La Petite Étable de deuren.
 

Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de Semoisvallei en in het charmante kader van waar vroeger een stal stond, is de sfeer erg gezellig en familiaal. Het hele gezin Boreux verwent er samen de gasten, met Alisons ouders Christine en Marc, die de ontvangst en bediening doen en partner Florian die vaak een handje toesteekt. 

Goed om te weten: onder het prachtige gebinte van La Petite Étable is er plaats voor wel 70 gasten. Dat biedt zeker mogelijkheden voor je volgende grote familiereünie of vriendenuitstap! 


  
  

Streekkeuken en hoeveproducten

Het hele jaar door doen Alison en haar team de Ardense keuken alle eer aan. Ze werkt altijd met lokale producten en presenteert je klassiekers zoals krokantjes met kaas van Orval, Ardense ham, forel… en niet te vergeten: dé specialiteit van het huis (of is het de stal?): exclusief Limousin-rundvlees van de boerderij van broer John aan de overkant. 

In haar waterglazen gaat Alison ook voor lokaal, met het natuurlijk bruisende, 100% Belgische mineraalwater van BRU®. Want dankzij de neutrale smaak en unieke samenstelling van ons water komen de smaken van elke geserveerde Ardense specialiteit volledig tot hun recht. 

 Zin in nog meer culinaire ontdekkingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons op de sociale netwerken (@bruwater). La Petite Étable 

Route du Routi, 4B – 6830 Rochehaut 

T: 061 26 00 00 

W: lapetiteetable.be 

Title H2

lokale producent en consument in een tarweveld
Lokaal
Hoe lokaal ben jij? Doe de test!
Lokaal
Is lokaal kopen al een dagelijkse gewoonte geworden? Doe onze test, ontdek hoe lokaal je bent en hoe je het nóg beter kan doen.
Button Name
0
BRU® - Hoe organiseer je de perfecte picknick?
BRU® geeft je alle tips die je nodig hebt om een picknick te organiseren zoals het hoort. Wat pak je mee? Welke recepten kies je? We vertellen je het allemaal.
Button Name
0
Leve onze BRU®isende Belgische Bistronomie!
In een joviale sfeer en op een betaalbare manier genieten van een kwaliteitsvolle kaart, die je niet op je honger laat zitten, da’s de essentie van bistronomie.
Button Name
0
Dit is wat van BRU® zo’n bijzonder mineraalwater maakt…
Wat maakt het natuurlijk licht bruisend mineraalwater van BRU® zo bijzonder, dat Belgische topchefs het zo graag op hun tafels hebben?
Button Name

Title H2