Title H2

Leve onze BRU®isende Belgische Bistronomie!

Title H2

Het was de Franse culinaire journalist Sébastien Demorand, die “bistronomie” in 2004 voor het eerst gebruikte. Hij stelde toen vast dat gerenommeerde sterrenchefs kozen voor iets nieuws: een kwaliteitsvolle en betaalbare keuken op topniveau, met gekende gerechten met een persoonlijke toets, op een gemoedelijke plek met veel karakter, en met een lossere, maar correcte bediening. Lagere drempels, dus, met lagere budgetten, voor een prima kwaliteit.

Vaak opende zo’n bistronomisch restaurant als aanvulling naast of in de plaats van een klassiek gastronomisch restaurant van een bekende chef. Gestreken tafellinnen en servetten gingen aan de kant, de sfeer was er gemoedelijk en de bediening joviaal. En de keuken? Top en trendy, maar niet overgecompliceerd.

Title H2

Maar het zijn natuurlijk niet enkel Franse sterrenchefs, die de weg naar de bistronomie gevonden hebben. In heel Europa was het voor andere chefs ook een unieke gelegenheid om op een betaalbare manier het beste van zichzelf te geven, en daarmee een ruimer publiek te bereiken. En met zijn sterke culinaire cultuur bleef ons land natuurlijk ook niet achter. In heel België vind je ondertussen trendy eethuizen, die je de smakelijkste eetervaringen serveren in een ontspannen kader.

Een sfeervol restaurant, met vriendelijke, losse bediening én een kwaliteitsvolle kaart die je niet op je honger laat zitten, dát is waarvoor je met vrienden en familie vandaag graag uit eten gaat. Want, en dat is ook een trend: naast romantisch uit eten met zijn tweetjes, doen we dat ook heel graag met zijn allen, in wat grotere gezelschappen. Dat levert vaak een extra laagje culinaire gezelligheid en ontspanning op. Want aan tafel kan je gerechtjes delen met je gezelschap, wat altijd fijne momenten van interactie oplevert over wat je aan het proeven bent.

Title H2

Natuurlijk vind je in ons land ook tal van heerlijke plekjes waar je bistronomisch kunt genieten. Je proeft er de beste lokale producten aan de beste lokale tafels, én aan betaalbare prijzen. En met een fris glas BRU® erbij doe je de smaken van élk gerecht alle eer aan. Genieten maar! Weten waar je fijne lokale bistro’s kan ontdekken voor culinaire momenten vol warmte en gezelligheid? Lees dan dit artikel!

Naar het artikel >

Title H2

0
BRU® - Restaurant van de maand: Canapé
Voor wie houdt van lekker aperitieven, is er nu de nieuwe hotspot Canapé in Tervuren. Niet zomaar een restaurant maar een uniek apero-concept dat een nieuwe draai geeft aan het typische aperitiefmoment. Topchef Jeroen De Pauw legt ons uit wat Canapé zo uniek maakt.
Lees dit artikel
0
BRU® - 6 tips om je BBQ “veggie good” te maken!
BRU® - Wil je graag weten hoe je ook helemaal veggie uit de hoek kunt komen op de BBQ? Met deze 6 tips van culinair blogger Alizée Arrendondas wordt je veggie BBQ ook een culinair spektakel!
Lees dit artikel
0
Een geslaagde kaas- en wijnavond met BRU® en @fouettmagic
Bij élke kaas vind je een perfecte wijn... En in het midden? Daar staat BRU®, natuurlijk!
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Aan tafel
Leuke tips voor een geslaagd aperitief, door @simply.morane.
Gastronomie
Aan tafel
BRU® - Hapjes, de juiste presentatie en mocktails… Aperitieven is een echte kunst. Van @simply.morane krijg je alle tips om te genieten zónder zwaar gevoel achteraf.
Lees dit artikel

Title H2