Title H2

Dit is wat van BRU® zo’n bijzonder mineraalwater maakt…
 

Title H2

Het water van BRU® is bijzonder. Zijn bubbels, zijn unieke samenstelling… Ons water wordt niet alleen gesmaakt door onverwachte bosbewoners, maar ook door Belgische topchefs. Hoe zou dat komen? Wat is het geheim? Wel… er is eigenlijk geen geheim, want we vertellen je er hier alles over!

Title H2

Uniek natuurlijk mineraalwater.
De natuurlijke bubbels van BRU® maken ons water uniek. Wat we doen om ons water te laten bruisen? Niets. Helemaal niets. Want de bubbels ontstaan natuurlijk. Hoe? Dat heeft te maken met de reis die ons mineraalwater aflegt in de ondergrond rond het dorpje Stoumont, in het Belgische Ardennenmassief.  

Title H2

Een ondergrondse reis.
De diepe ondergrond rond Stoumont heeft een heel specifieke samenstelling. Je vindt er bijvoorbeeld koolstofdioxide, die op grote diepte is achtergebleven na de vulkanische activiteit van duizenden jaren geleden. Het water van BRU® vermengt zich met die koolstofdioxide, en als het aan de bron ontspringt en in contact komt met de atmosfeer, krijg je natuurlijke, lichte bubbels. We hoeven dus niets aan ons natuurlijke mineraalwater toe te voegen om het te laten bruisen.

Title H2

BRU® als ideale smaakmaker.

De bubbels in ons water activeren de smaakpapillen en zorgen ervoor dat de maagtransit vlot verloopt. Daarbovenop heb je ook nog eens de unieke, neutrale smaak van BRU®. Die is ook het resultaat van de ondergrondse reis van ons water. De ondergrond rond Stoumont filtert mineralen en ongewenste stoffen uit ons water weg, waardoor er niet alleen een laag natriumgehalte ontstaat, maar ook een perfecte balans tussen calcium en magnesium. 

Natuurlijke bubbels en een natuurlijke, neutrale smaak… Zo doe je elk gerecht alle eer aan. Geen wonder dus, dat topchefs BRU® als hun ideale tafelgenoot beschouwen. Ben je fan van fijne gerechten en ga je ook graag zelf aan de slag in je keuken?  Laat je dan inspireren door BRU®, om alle smaken van je creaties tot hun recht laten komen. 

Title H2

We beschermen onze bron.
We gaan heel ver om de kwaliteit van ons water te garanderen. Zo ligt onze bron in het prachtige, beschermde natuurgebied van het Parc Naturel des Sources. Dat is een gebied van 4.250 hectare dat we al jaren beschermen tegen mogelijke vervuiling door landbouw of industrie. Het is een plek vol pure natuur, die ervoor zorgt dat ons natuurlijk mineraalwater ook zuiver blijft. De biodiversiteit ter plaatse is een goede maatstaf om te weten hoe het met onze natuur gesteld is. Dat we er veel herten en bijtjes spotten, is een goed teken. Want een rustige, vredige omgeving zonder menselijke activiteit is wat deze dieren nodig hebben voor een gelukkig bestaan. Hier vind je nog meer info over hoe we ons engageren om ons mineraalwater te beschermen. 

Title H2

Op het ritme van de bron
We respecteren de natuur en het ritme van onze bron. Dat wil zeggen dat we enkel het water bottelen dat de natuur te veel heeft. We putten onze bron dus nooit uit. En je kan gerust zijn: met 1.200 liter neerslag per jaar zitten we in Stoumont qua wateraanvoer op een absolute toplocatie. Ter vergelijking: aan zee valt er per jaar maar 600 liter regen.

Title H2

AWS: ons waterbeheer beloond
Niet meer water oogsten dan wat de natuur aankan? Bij BRU® vinden we dat normaal. We willen onze planeet beschermen. Elke dag. Daarom zijn we heel trots dat we recent beloond werden met het AWS Platinum-label. Het Alliance for Water Stewardship is een onafhankelijke organisatie, die bedrijven beloont voor hun duurzaam beheer van water en waterbronnen. Hoe we die erkenning kregen, dat is een interessant verhaal.

Title H2

B Corp: nog meer erkenning!
Sinds begin 2022 is BRU® een B Corp-gecertificeerd bedrijf! Nóg een erkenning waarop we heel fier zijn, omdat het certificaat enkel uitgereikt wordt aan bedrijven die niet het best TER wereld willen zijn, maar wel het best VOOR de wereld. Weten waarvoor de drie pijlers van B Corp staan? Dat lees je hier!

Title H2

Lokaal engagement
Als je water oogst uit je bron, ben je natuurlijk lokaal bezig. Maar een lokaal engagement kan veel verder gaan dan dat. Zo exporteren we ons mineraalwater nooit verder dan 500 km van onze bron. Maar we werken ook heel nauw samen met onze lokale partners om onze doelstellingen waar te maken: denk maar aan de lokale overheden en organisaties waarmee we samenwerken om de natuur in de regio te beschermen, of aan de lokale culinaire initiatieven (ook in jouw buurt), die we heel graag ondersteunen en in de kijker zetten met initiatieven, zoals ons ‘restaurant van de maand’. Laat je hier inspireren!

Title H2

Je ziet het, bij BRU® doen we er alles aan om jou een mooi product te bieden, dat garant staat voor fijne momenten met je naasten. Ons Belgische mineraalwater is jouw ideale tafelgenoot, thuis of op restaurant. Aan jou de keuze!

Title H2

Title H2

glas water in een bron
Water
Ken jij het verschil tussen BRU® en kraanwater?
Water
Het mineraalwater BRU® is van nature zuiver, kraanwater moet gezuiverd worden. En dat is slechts één van de vele verschillen.
Lees dit artikel
natuurlijk water in een glas in de natuur
Engagement
Lokaal
Duurzaam consumeren en bijdragen aan natuurbescherming in één waterfles.
Engagement
Lokaal
Duurzaam consumeren én de natuur helpen beschermen doe je allebei als je BRU® drinkt. Hoe wij daarvoor zorgen? Ontdek het hier.
Lees dit artikel
volledig lokale gedekte tafel met theelichtjes
Lokaal
Aan tafel
Koop Belgisch: het recept voor een 100% lokale tafel.
Lokaal
Aan tafel
Lokaal eten en drinken is belangrijk. Maar ook al de rest van je eettafel, kan je lokaal kopen! Ontdek nu het recept voor de ultieme 100% lokale tafel. 
Lees dit artikel
bruisend water
Water
De voordelen van bruisend water voor je gezondheid.
Water
Bruisend water is goed voor de gezondheid: de impact van bruisend water op de spijsvertering, zoutarm water, de smaakvoordelen van BRU®, ...
Lees dit artikel