Het aperitief is een moment van pure gezelligheid met familie of vrienden. Maar je mag je natuurlijk ook verwachten aan allerlei snacks, chips, wat gedroogde ham en een paar glazen wijn.
Natuurlijk willen we allemaal genieten zonder onszelf te veel te ontzeggen. Daarom vroegen we aan Simply Morane, die diëtiste is van opleiding, om de nodige tips & tricks voor een geslaagd aperitief. Zij gebruikt BRU® als basis van haar heerlijke mocktails. Zo kan je lekker gaan zitten en relaxen, terwijl de eerste hapjes eraan komen.Title H2
Title H2
Title H2
Als je een aperitief organiseert, geldt er één basisregel: zorg ervoor dat je niet te snel met een volle maag zit. Begin dus met groenten! Wat inspiratie: rauwe groenten in veloutés… of in stokjes gesneden, om in feestelijke sausjes te dippen, kroketjes op basis van biet of een champignon-tapenade met truffel en rauwe groenten. Veel plezier!
2. Verzorg je presentatie
Wil je een geslaagd aperitief? Schik je hapjes dan op mooie houten of marmeren borden, die je over de hele tafel verspreidt. Voeg er jonge scheuten, granaatappelpitten en pompoenpitten aan toe. Met zo’n kleine details maak je de presentatie van je aperitief veel aantrekkelijker.
Het doel van een aperitief is natuurlijk om de eetlust op te wekken. Varieer dus met de hapjes en prikkel alle zintuigen, maar doe dat altijd in kleine hoeveelheden.
4. Bereid je goed voor
Begin gerust 1 of 2 dagen vóór de grote dag met je voorbereidingen. Zo heb je minder stress op de dag zelf, als je enkel nog wat voorbereidingen moet doen.
Title H2
Niets beters dan een glas champagne, zul je zeggen. Maar waarom zou je niet kiezen voor een lichte en verfrissende mocktail met BRU® bruiswater? Hieronder geeft Simply Morane ons één van haar favoriete mocktailrecepten.
Ingrediënten per mocktail:
- 30 cl BRU® bruiswater
- 1 soeplepel perensiroop
- 1 schijfje peer
- 1 takje rozemarijn
- Wat ijsblokjes
- Een paar granaatappelpitten of veenbessen voor de versiering
Title H2
Eerst maken we de perensiroop:
- 3 - 4 geschilde peren
- 300 ml water
- 100 g suiker
- Mix de peren met het water
- Zeef het mengsel door een kaasdoek
- Verwarm het perensap met de suiker
- Laat inkoken en doe in een fles.
Bereiding van de mocktail:
Giet de ijsblokjes in het glas en voeg daarna de perensiroop en BRU® bruiswater toe. Roer goed en voeg een schijfje peer, een takje rozemarijn en wat granaatappelpitten of veenbessen toe voor de versiering.
Geniet van je aperitief!